Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Koripallo

Katajalla loistava alku - kuvagalleria

  • Karjalainen
Lamayn Wilson (vas.) ja Carson Desrosiers taistelevat sinipaitaisten bulgaareiden välissä. Lamayn Wilson (vas.) ja Carson Desrosiers taistelevat sinipaitaisten bulgaareiden välissä.

Joensuun Kataja aloitti upeasti koripalloilun Fiba Euroopan cupin kotikentällään. Katajan shokkialku puri vastustajaan, bulgarialaiseen Rilski Sportlistiin numeroin 92-76 (61-37).

Kataja voitti helposti ensimmäisen jakson numeroin 35-20. Varsinkin Lamayn Wilsonin kolmosia heittävä käsi oli tarkkana, mutta sen jälkeen mies joutui virhevaikeuksiin ja hän istui pitkän tovin penkillä neljän virheen rasittamana.

Rilski tuli neljännellä jaksolla jo 11 pisteen päähän, mutta kentälle palanneen Wilsonin kaksi nopeaa kolmosta ratkaisivat ottelun lopullisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katajasta Trevis Simpson upotti 26 pistettä, Wilson 22. Thomas Scrubb teki tupla-tuplan kymmenellä pisteellä ja 12 levypallolla.

Kentän sankari oli Wilsonin ja Simpsonin ohella kapteeni Teemu Rannikko, joka teki seuraennätyksen 18 koriin johtavalla syötöllä. Entinen ennätys, 16, oli Rannikon ja Jyri Lehtosen nimissä.

Kataja pelaa seuraavat kolme Euroopan cupin peliään vieraissa. Ensi viikolla joukkue matkustaa Unkariin, jossa se kohtaa slovakialaisen Komarnon joukkueen. Seuraavalla viikolla on edessä lohkon pahin matka valkovenäläisen Minskin kotisaliin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi