Tulosta tämä sivu
Muut lajit

Pitkillä tauoilla tavoitellaan palloilulajeissa lisää myyntiä

Usean palloilulajin pääsarjoissa on lähdetty pidentämään erätaukoja ja samalla ottelutapahtumia.

Korisliigassa on otettu tänä syksynä käyttöön peräti 20 minuutin mittainen tauko ottelun puolivälissä. Aiemmin tauon pituus oli 15 minuuttia, joka on edelleen käytössä muissa kotimaan koripallosarjoissa.

Erätaukoja on pidennetty eri lajeissa, jotta katsojat käyttäisivät rahaa seurojen kioskeihin.

- Syy on puhtaasti taloudellinen. Nyt seuroilla on enemmän aikaa myydä tuotteita. Päätös on tehty seurakokouksessa, Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm toteaa.

Lentopallossa on tällä kaudella käytössä erikoinen malli, jossa Mestaruusliiga on antanut seuroille mahdollisuuden valita itse erätaukojen pituuden tiettyjen raamien puitteissa. Lyhyet erätauot voivat kestää 3-6 minuuttia ja pitkä erätauko 15-18 minuuttia.

Noin puolet lentopallon liigaseuroista on ottanut käyttöön pitkät erätauot kuusi ja 18 minuuttia. Toinen puolisko on jäänyt perinteisiin mittoihin kolmeen ja 15 minuuttiin. Joensuulaisessa Liiga-Riennossa kausi on aloitettu pitkillä erätauoilla.

- Olemme kokeilleet sitä ja ratkaisemme vuodenvaihteen sarjatauolla, miten toimimme jatkossa. Tarkoituksena on, että pystyisimme lisäämään kioskimyyntiä ja ettei ihmisten aika menisi tauolla vain jonotukseen, Riennon puheenjohtaja Matti Vänskä kertoo.

Jääkiekossa erätauot ovat Liigassa ja Mestiksessä 18 minuuttia. Nuorten SM-liigassa ja Suomi-sarjassa tauot ovat 15 minuuttia ja muissa jääkiekkosarjoissa kymmenen minuuttia.

Salibandyliigassa erätauot ovat kestäneet jo pitkään 15 minuuttia. Naisten liigassa ja Divarissa erätauko on vain 12 minuuttia.

Kotimaan jalkapallossa ei ole lähdetty pidentämään jaksojen välistä taukoa kansainvälisten sääntöjen takia.

- Jalkapallon säännöt vaativat 15 minuutin tauon, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa paaluttaa.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi