Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Jääkiekko

Ari Aaltosella hieno syksy Jokipoikien luotsina

  • Petri Haapala

Jääkiekkovalmentaja Ari Aaltonen kertoo viettäneensä hienot kolme ja puoli kuukautta Jokipoikien Mestis-miehistön luotsina.

Jokipojat nousi Suomi-sarjan visiitin jälkeen takaisin Mestikseen, ja porskuttaa tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Jokipojat on ollut erityisen vahva vierasotteluissa. Vieraskaukaloista hankittujen voittojen putki on venynyt jo yhdeksään.

Aaltonen, 55, sai kesäkuussa tilaisuuden, jota hän ei osannut odottaa. Juniorivalmentajana pitkän työrupeaman Joensuussa tehnyt Aaltonen otti haasteen vastaan, ja on nyt tyytyväinen ratkaisuunsa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokipoikien menestystä Aaltonen selittää laadukkaalla pelaajajoukolla ja sitoutuneisuudella. Joukkue harjoittelee tunnollisesti, ja se on näkynyt otteluissa. Jokipoikien tavaramerkkinä on ollut tiivis puolustuspeli. Pitkän linjan kiekkomiehenä Aaltonen tietää, että kenenkään ei kannata nautiskella liikaa nykytilanteesta.

-  Me olemme haastajia tässä sarjassa, vaikka olemmekin kolmantena. Muutaman tappion jälkeen ollaan äkkiä yhdeksäntenä, hän muistuttaa.

Jokipojat jatkaa Mestis-otteluitaan pelaamalla Kokkolan Hermestä vastaan perjantaina ja lauantaina.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi