Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Hiihtolajit

Elias Vänskä pääsee ensimmäistä kertaa maailmancupiin

  • Heikki Arppi

Lieksan Hiihtoseuraa edustava Elias Vänskä opiskelee Kuopion klassisen lukion urheilulinjalla. Vänskä pääsee loppuviikosta urallaan ensimmäistä kertaa maailmancupiin Rukalla käytävissä kisoissa.

19-vuotias Vänskä lunasti paikan cupiin hyvien katsastuskilpailujen perusteella. Hän sijoittui pari viikkoa sitten Rovaniemellä ensilumen kisoissa kuudenneksi.

Edellä olivat vielä maajoukkuemiehet Ville Larinto, Janne Ahonen, Harri Olli ja Lauri Asikainen, mutta taakse jäivät Sotkamon Jarkko Määttä ja tuttu kilpakumppani, Kiteen Urheilijoiden Antti Aalto.

- Viimeisimmät katsastuskilpailut on pidetty normaalimäessä. Vanha kaarti fyysisesti vahvempina rytistää nuoremmat pikku töntäreissä vielä jalkoihinsa ja vie paikat maajoukkueessa, toteaa nuorten mäkimaajoukkueen vetäjä Jarkko Saapunki.

Vänskä kilpaili jo aiemmin syksyllä nuorten maajoukkueen mukana FIS-cupissa Romanian Rasnovissa sijoittuen 10. ja 28. sijoille.

- Nuoret ovat taitotasoltaan vähintäänkin maajoukkue-edustajiemme tasalla. Kun lentämistaito nousee Rukan suurmäessä isompaan merkitykseen kuin pienemmissä ponnistusmäissä, omaavat nämä kotkanpojat yllätyspotentiaalia, sanoo Saapunki ja lupaa kansallisen ryhmän haastavan Klingenthalissa esiintyneen maajoukkueen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi