Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Jalkapallo

Suomen mestarin juuret tiukasti Outokummun mullassa

  • Markku Laitinen

Outokummun Pallossa pikkupoikana jalkapallouransa aloittanut 29-vuotiaan Timo Tahvanaisen peliura on edennyt nousujohteisesti.

Vuosi sitten hän saavutti Seinäjoen Jalkapallokerhon peliasussa SM-hopeaa, ja tänä syksynä mitalin väri kirkastui kultaiseksi.

- Olen jo pienenä haaveillut jalkapalloilijan urasta. Harva on saanut harrastuksestaan työn, ja päässyt tekemään sitä, mitä rakastaa, pallotaituri tuumailee.

Kultajuhlahumun jälkeen Tahvanainen on ehtinyt käydä myös entisessä kotikaupungissaan Outokummussa tapaamassa kotijoukkojaan ja tuttuja.

- Sopimusneuvottelut SJK:n kanssa ovat vielä kesken, mutta ovia ei ole suljettu vielä muiltakaan mahdollisuuksilta. Jos jatkan uraani Seinäjoella, odotan kovasti heinäkuussa pelattavia europelejä, Tahvanainen tuumii.

Jalkapallolla on tällä hetkellä kova noste Seinäjoella, ja kotipelien katsojakeskiarvo on noin 2 500 henkilöä. Paikkakunnalle valmistuu ensi kaudeksi uusi jalkapallostadion.

- Itseltäni mennyt kausi alkoi vaisusti. Viisi ensimmäistä ottelua kulutin vaihtopenkkiä. Kun sain sitten hyvän pelin alle, niin vakiinnutin paikan avauskokoonpanossa.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi