play

Ranska juhli viestikultaa MM-ampumahiihdossa, Norja ja sen supertähti jäivät taakse – Suomi kymmenes

Ranskan joukkueen Quentin Fillon-Maillet, Emilien Jacquelin, Fabien Claude ja France's Antonin Guigonnat poseerasivat voittoisan kisan jälkeen Saksassa.

Ranskan joukkueen Quentin Fillon-Maillet, Emilien Jacquelin, Fabien Claude ja France's Antonin Guigonnat poseerasivat voittoisan kisan jälkeen Saksassa. Kuva: Christof Stache / Lehtikuva

Janne Lehikoinen / STT

Saksan Oberhofissa kisattavien ampumahiihdon MM-kisojen miesten viesti ratkesi Ranskan Quentin Fillon Maillet'n hyvään suoritukseen viimeisellä osuudella. Ranska vei MM-kullan 38,8 sekunnin erolla Norjaan, jonka supertähti Johannes Thingnes Bö menetti näin saumat huikeaan seitsemään kultaan Oberhofista.

Bö oli voittanut kaikki aiemmat viisi kisaa MM-Oberhofissa, ja huomenna hän hamuaa vielä yhtä lisää kisojen päätöspäivän yhteislähtökisassa. MM-mitaleita miehellä on nyt huikeat 30 kappaletta.

Ruotsi otti pronssin ennen Tshekkiä, joka johti kisaa viimeiselle osuudelle lähdettäessä, mutta menetti mitalisauman heikkoon ammuntaan ankkuriosuudella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen joukkue Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo sijoittui kymmenenneksi. Suomen saldo oli kolme sakkoa ja seitsemän varapatruunaa, ja eroa kärkeen kertyi reilut viisi minuuttia.

Ranta ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan.

–  Ensimmäinen osuus sujui suunnitelman mukaan, ja ammunta osui ihan nappiin. Tavoitteena oli pitää ero mahdollisimman pienenä, ja siitä tänään vähän jäätiin ladulla. Hiihto oli tänään aika pehmeää, ja olisin kaivannut sukselta enempi tukea, Suomen 14:ntenä vaihtoon tuonut Ranta kommentoi tiedotteessa.

Toisella osuudella Harjula ampui makuupaikan puhtaasti, mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ensimmäiseen ammuntaan osui hyvä tuulirako, ja ammuin siitä nollat lippaalta. Pystypaikalla oli aika vaikea olosuhde, ja paljon siinä ammuttiin ohilaukauksia. Jos olisin saanut taisteltua viimeisen laukauksen sisään, olisin voinut nostaa sijoitusta. Hiihto oli aika vaikeaa tänään, ja täytyy miettiä, miten tästä jatketaan. Pitää varmaan aika rajuja ratkaisuja tehdä, kun hiihto ei kulje niin kuin pitäisi, Harjula totesi.

Kontiolahdella asuva Seppälä suoriutui osuudestaan hienosti nostaen Suomen 16. sijalta seitsemänneksi. Kumpikin paikka osui puhtaasti ja varapatruunoitta, ja Seppälä oli osuutensa neljänneksi nopein.

–  Ammunnat onnistuivat loistavasti, eikä osunut pahoja tuulenpuuskia. Olin rohkea ja annoin mennä vaan. Hiihto oli vähän alkuun tukkoista, mutta lopussa löytyi tuttua menoa, kun pääsin taistelemaan sijoituksista. Parhaani ainakin yritin, Seppälä sanoi.

Ankkurina ollut Hiidensalo selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle. Ammuntojen välissä hän kaatui rajunnäköisesti, mutta selvisi onnettomuudesta omien sanojensa mukaan henkisillä kolhuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Makuupaikalla sain kaikki taulut alas helposti lippaalta. Keskikierroksella lähdin kovasta vauhdista laskuun, ja suksi lähti siinä alta. Kovasta vauhdista mahalleen ja vähän meni pasmat hetkeksi sekaisin. Pystypaikalla oli haastava olosuhde ja muutenkin suuria muutoksia tuuliolosuhteissa kilpailun aikana. Taistelu seitsemännestä sijasta oli realistinen, mutta sitä en tänään saanut, Hiidensalo harmitteli.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi