play

Jalkapalloseura Manchester Unitedin fanien toive saattaa toteutua – omistajat harkitsevat seuran myymistä

ManUn fanit ovat protestoineet omistajaperhettä vastaan. Kuva elokuulta Manchesterista. LEHTIKUVA/AFP

ManUn fanit ovat protestoineet omistajaperhettä vastaan. Kuva elokuulta Manchesterista. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Jalkapallon jättiläisseura Manchester Unitedin omistajat harkitsevat seuran myymistä. Asiasta kertoi seuraa pyörittävä yhtiö tiistaina julkaistussa tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan yhtiön hallitus harkitsee kaikkia strategisia vaihtoehtoja, joista yksi on seuran myyminen. Hallituksen arvioitavina kerrotaan olevan erilaisia vaihtoehtoja, joilla pyritään vahvistamaan seuraa.

Yhdysvaltalainen Glazerin perhe on omistanut ManUn 17 vuoden ajan. Fanit ovat kuitenkin protestoineet perhettä vastaan, ja kauden avausottelun alla ManU joutui jopa sulkemaan fanituotekauppansa protestien takia.

Kentälläkään joukkue ole suoriutunut huippuvuosien tapaan. ManU ei ole voittanut Englannin Valioliigaa vuoden 2013 jälkeen, kun Alex Ferguson oli seuran päävalmentajana viimeistä kautta ennen eläköitymistään. Ferguson valmensi joukkuetta miltei 30 vuotta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdeksän viime vuoden aikana ManUlla on ollut viisi valmentajaa, joista kukaan ei ole yltänyt lähelle Fergusonin menestystä.

Joukkueen jättänyt Ronaldo syytti omistajia välinpitämättömyydestä

Aiemmin samana päivänä seura tiedotti, että sopimus portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldon kanssa on purettu yhteisymmärryksessä.

Ronaldon lähtöä on uumoiltu kesän siirtoikkunasta lähtien. Tuolloin Ronaldo kertoi avoimesti, että haluaa pelata Mestarien liigassa, jonne ManU ei kaudelle 2022–23 päässyt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime viikolla Ronaldo petasi lähtöään televisiohaastattelussa, jossa hän kertoi tuntevansa seuran pettäneen hänet. Lisäksi hän sanoi, ettei hän kunnioita valmentaja Erik ten Hagia.

Haastattelussa Ronaldo arvosteli myös Glazereita sanoen, etteivät omistajat välitä seurasta.

Aiemmin tässä kuussa myös Liverpoolin yhdysvaltalaisomistaja Fenway Sports Group ilmoitti olevansa valmis myymään seuran.

Sekä Liverpool että ManU olivat mukana epäonnistuneessa Euroopan superliiga -projektissa (ESL), jossa pyrittiin luomaan eurooppalaisille huippujoukkueille oma, suljettu liiga. Suunnitelma herätti valtavaa vastustusta fanien keskuudessa, ja lopulta joukkueet alkoivat jättäytyä projektista pois.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Superliigan hylkäämisestä huomatta mielenilmaukset Glazereita vastaan ovat jatkuneet. Myyntiaikeissa tosin tuskin on kyse omistajien pitkään sivuuttamista faneista: taustalla on todennäköisemmin muutokset talousmaailmassa. Tiedotteessakin mainitaan tarve stadionin ja infrastruktuurin kehittämiselle, sillä Old Trafford on maailman huippustadioneihin verrattuna jo ikääntynyt.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi