play

Jatkoaikasankari Sakari Manninen on ratkaisupelaajien aatelia – "Ei ole kirkkaita muistikuvia"

Kolme vuotta sitten MM-Slovakiassa Sakari Mannisella oli kunnia ratkaista jatkoajan voitto-osumallaan puolivälierä Ruotsia vastaan.  LEHTIKUVA / AFP

Kolme vuotta sitten MM-Slovakiassa Sakari Mannisella oli kunnia ratkaista jatkoajan voitto-osumallaan puolivälierä Ruotsia vastaan. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Kuudella merkinnällä Suomen joukkueen maalipörssin jääkiekon MM-kotikisoissa voittanut ykkösketjun keskushyökkääjä Sakari Manninen on tärkeissä otteluissa isojen osumien mies.

Sunnuntai-iltana hän pani jääkiekkohullun Suomen sekaisin. Kello kävi myöhäisiltana jo kahtatoista, kun Manninen päästi suomalaiskatsojat finaalipiinasta lauottuaan Kanadaa vastaan jatkoerässä ajassa 66.42 vapauttavan 4–3-voittomaalin.

–  Aika sekava tunne oli, kun kiekko meni maaliin. Käännyin keskialuetta kohti, sain kypäränremmiä auki, ja kaikki näyttivät hyppivän Suomen vaihtoaitiosta ulos. Sekava tilanne, ei ole kirkkaita muistikuvia, rauhallinen Manninen kertasi vajaan tunnin kuluttua ratkaisumaalistaan.

Kolme vuotta sitten MM-Slovakiassa hänellä oli kunnia ratkaista jatkoajan voitto-osumallaan puolivälierä Ruotsia vastaan. Maali oli tuiki tärkeä Leijonille matkalla maailmanmestaruuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi on 2000-luvulla toinen maa, jonka on MM-kotikisoissaan onnistunut voittaa maailmanmestaruus. Edellisen kerran onnistui Ruotsi vuonna 2013.

Mannisen sinetistä sai lähtölaukauksensa Suomessa lähipäivät kestävä kiekkokultakarnevaali, joka juhlistaa myös kesän alkua.

–  Merkitsee todella paljon voittaa maailmanmestaruus. Ihan mahtavaa: kotikisat, uusi halli, buumi päällä. Tämä on todella hienoa, nyt kaksi maailmanmestaruutta ja yhden olympiakullan voittanut Manninen kehui.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi