play

Vain viimeisen pystypaikan nolla ja viimeinen kierros tyydyttivät Mari Ederiä – "Paketti ei paljon muutu, vaikka minkälaisen rusetin laittaisi päälle"

Kuva: Vesa Moilanen

STT

Mari Eder oli parhaana suomalaisena sijalla 31 ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajokilpailussa Italian Anterselvassa. Eder oli torstaina 7,5 kilometrin pikakilpailun 17:s, mutta ampui lauantaina kuusi hutia 10 kilometrin takaa-ajossa ja painui tuloksissa 14 sijaa alemmas.

–  Paketti ei paljon muutu, vaikka minkälaisen rusetin laittaisi päälle. Huono suoritus, Eder veisteli Ylen televisiohaastattelussa.

Hän oli välillä 36:ntena, mutta hyvä hiihtovauhti riitti kohentamaan asemia kilpailun loppupuolella.

–  Viimeisen pystypaikan nolla ja viimeinen kierros olivat hyviä. Muuta hyvää ei päivässä sitten ollutkaan. Makuulla tipuin tuulesta ja tein tuulenluvun kanssa virheitä. Ensimmäinen pystyammunta vain oli tajuttoman huonoa suorittamista. Hiihto on kulkenut ihan kohtuullisen tasaisesti, ja tänään (lauantaina) se viimeinen kierros tuli hyvin, Eder ruoti tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suvi Minkkinen putosi 36. sijalta 43:nneksi, mutta Nastassia Kinnunen kiri 50. sijalta 46:nneksi. Erika Jänkä keskeytti ja suuntasi katseen sunnuntain 4x6 kilometrin viestiin.

Saksan Denise Herrmann-Wick voitti kilpailun 11 sekunnin erolla Italian Lisa Vittozziin. Ruotsin Elvira Öberg oli kolmas ja Hanna Öberg neljäs. Vittozzi kesti kotiyleisön edessä paineet ja ampui puhtaasti. Pikakilpailun voittanut Dorothea Wierer ampui kolme hutia ja putosi seitsemänneksi kotiyleisön edessä.

Miesten kilpailussa Olli Hiidensalo oli parhaana suomalaisena 19:s. Hän oli perjantain kymmenen kilometrin pikakilpailun jälkeen 26:ntena ja selvitti lauantaina 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailun ammunnat yhteensä kahdella sakolla. Tämä vauhditti suomalaisen nousua seitsemän sijaa.

Pikakilpailun jälkeen 23:ntena ollut Tero Seppälä räiski kuusi hutia ja putosi 36:nneksi. Tuomas Harjula oli 45:s ja Heikki Laitinen 48:s. Kuusi hutia ampunut Jaakko Ranta ohitettiin kierroksella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Norjan Johannes Thingnes Bö voitti ennen maanmiestään Sturla Holm Lägreidia ja Ruotsin Martin Ponsiluomaa.

Miehet kilpailevat sunnuntaina 4x7,5 kilometrin viestin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi