play

Höjbjerg laukoi Tanskan voittoon Huuhkajista EM-karsinnoissa

Tanskan Pierre-Emile Höjberg (toinen oik) tuuletteli voitto-osumaansa Andreas Christensenin (oik), Victor Kristiansenin (vas) ja Thomas Delaneyn kanssa.

Tanskan Pierre-Emile Höjberg (toinen oik) tuuletteli voitto-osumaansa Andreas Christensenin (oik), Victor Kristiansenin (vas) ja Thomas Delaneyn kanssa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Tanskan Pierre-Emile Höjbjerg laukoi 86. peliminuutilla matalan vedon Suomen maaliin, ja se riitti vierasjoukkueelle 1–0-voittoon EM-karsinnoissa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle tappio oli toinen kuluvissa EM-karsinnoissa. Molemmat tappiot ovat tulleet Tanskalle. Samalla Tanska nousi H-karsintalohkon kärkipaikalle. Joukkueella on koossa 13 pistettä, kun Suomi ja Kazakstan ovat 12 pisteessä. Slovenialle on kymmenen pistettä, mutta se kohtaa lohkon heittopussin San Marinon myöhemmin sunnuntaina.

Tanska piti täpötäydellä Helsingin Olympiastadionilla pelatun ottelun avauspuoliajalla paljon palloa ja pyöritti peliä, mutta vähiin senkin maalipaikat jäivät. Huuhkajat metsästi nopeita vastaiskuja, ja niitä se myös sai jonkin verran.

Toisella puoliajalla Suomi väsähti ja Tanska jauhoi vierasvoiton.

Avauspuoliajalla Glen Kamara pelasi muutaman hyvän pystypallon Teemu Pukille, mutta tilanteet kuivuivat heikohkoihin ratkaisuihin hyökkäyskolmanneksella.

Suomi puolusti avauspuoliajalla tiiviisti ja piti Tanskan hyvin poissa huippupaikoilta. Varttitunnin kohdalla Jesper Lindström laukoi kaukaa vaarallisesti, mutta Lukas Hradecky venyi Suomen maalilla torjuntaan.

Huuhkajille tuli ikäviä uutisia heti ottelun alussa, kun Ilmari Niskanen otettiin loukkaantumisen takia vaihtoon 12. peliminuutilla. Olkapäätään pidelleen Niskasen tilalle niin sanotuksi wing-backiksi tuli Jere Uronen.

Toisen puoliajan alussa Tanskan Christian Eriksen pääsi laukomaan vapaapotkun rangaistusalueen rajalta. Hradecky venyi tanskalaistähden laatulaukauksessa hienoon yhden käden torjuntaan.

Eriksen kohtasi pelikentillä Suomen ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun hän sai kaksi vuotta sitten EM-ottelussa Huuhkajia vastaan sydänpysähdyksen. Eriksen palasi peleihin viime vuoden helmikuussa.

Toisella puoliajalla Tanska piti edelleen paljon palloa ja pyöritti peliä. Lopulta paine kävi liian suureksi.

Runsaan tunnin kohdalla päävalmentaja Markku Kanerva teki triplavaihdon, kun Joel Pohjanpalo, Oliver Antman ja Pyry Soiri korvasivat Pukin, Rasmus Schüllerin ja Nikolai Alhon.

Pikkuhiljaa Huuhkajat näytti väsyvän Tanskan pallorallissa. Ottelun 74. minuutilla Christian Nörgaard laukoi kaukaa tulisesti, mutta hienon ottelun pelannut Hradecky torjui jälleen.

Kanerva oli tehnyt kolme avauskokoonpanon muutosta torstain voitokkaaseen Kazakstan-otteluun verrattuna. Richard Jensen, Pohjanpalo sekä Antman aloittivat tällä kertaa vaihdossa, ja Matti Peltola, Glen Kamara sekä Källman olivat heidän tilallaan.

Suomi pelasi kolmella keskuspuolustajalla, ja ryhmitys oli etenkin puolustussuuntaan 5–3–2.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi