play

Joakim Kemell, 17, on noussut ulkojäiltä Suomi-kiekon suurlupaukseksi – "Lähdin kauteen kovalla itseluottamuksella"

Kiekkolupausta povataan ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa aivan kärkipään nimeksi. LEHTIKUVA / Hannu Rainamo

Kiekkolupausta povataan ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa aivan kärkipään nimeksi. LEHTIKUVA / Hannu Rainamo

STT-Lehtikuva

Joakim Kemell, 17, on jääkiekon liigasyksyn suurin komeetta. Nuori JYP-hyökkääjä jakaa maalipörssin ykköspaikan ja on pistepörssissä komeasti toisena.

Hypetys jyväskyläläisen ympärillä on ollut rajua. Ikäisekseen erittäin kypsä nuorukainen ei ole kuitenkaan median ja fanien hehkutuksesta ottanut ylimääräisiä kierroksia.

–  Ei se elämä ole paljoa muuttunut. Aika normaalia elämää olen viettänyt ja samanlaista kuin ennenkin. Se on vain hienoa, että oma tekeminen kiinnostaa, entisen Jyväskylän maalaiskunnan Palokassa kasvanut ja yhä asuva Kemell sanoo STT:lle.

–  Yritän treenien ja pelien jälkeen kotona olla miettimättä jääkiekkoa. On tärkeää saada välillä ajatukset pois kiekosta ja viettää ihan sitä tavallista arkea.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vanhempiensa kanssa asuva Kemell on viettänyt lapsuudessa aikaa Palokan ulkojäillä, samassa kaukalossa, josta kiekko-oppinsa ovat hakeneet muun muassa Pekka Jormakka, Veini Vehviläinen ja Oula Palve sekä moni muu entinen JYP-pelaaja.

–  Koulun vieressä olevassa kaukalossa olen paljon pelannut. Kaksivuotiaana minulla oli luistimet ensimmäistä kertaa jalassa, ja muutenkin kävimme vanhempien kanssa paljon ulkojäillä. Sieltä se into tähän lajiin on lähtenyt.

NHL kutsuu huippulupausta

Golfiin hurahtanutta kiekkolupausta povataan ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa aivan kärkipään nimeksi. Puhetta on ollut jopa kautta aikain ensimmäisestä suomalaisesta ykkösvarauksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ehkä siitä ihan pienesti paineita tulee, mutta enemmän koen sen niin, että saan siitä lisää potkua. Haluan vain entistä kovemmin näyttää, mihin pystyn. En koe, että minulla olisi erityisesti paineita, Kemell toteaa.

–  Oma paineensietokykyni on aika hyvä. Itse asiassa tykkään tilanteista, joissa on painetta ja on pakko pystyä tekemään tulosta. Silloin saa itsestä enemmän irti, kolme voittomaalia tällä kaudella iskenyt nuorukainen sanoo.

Kemell teki hiljattain pitkän jatkosopimuksen JYPin kanssa. Se oli hieno kädenojennus kasvattajaseuralle, sillä vuoteen 2024 asti nuorta miestä tuskin Jyväskylässä tai ylipäätään Euroopan kiekkokaukaloissa nähdään.

–  En tiedä vielä, onko NHL:n aika jo ensi syksynä. Sinne on vielä matkaa. En ole asiaa oikeastaan vielä miettinyt. Yritän keskittyä tähän kauteen ja tehdä hommat mahdollisimman hyvin, Kemell summaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Toki kirkkain unelmani olisi päästä rapakon taakse pelaamaan omilla vahvuuksilla. Tulevaisuudessa olisi hienoa päästä myös A-maajoukkueeseen.

"Taklaan paljon"

Kemellin ilmiömäinen pelivire on tullut monelle yllätyksenä, mutta lempinimellä "Jokke" pukukopissa tunnettu laitahyökkääjä osasi odottaa tuloksia.

–  Maalien ja pisteiden välissä kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Ehkä se vähän yllätyksenä on tullut, mutta lähdin kauteen kovalla itseluottamuksella. Olin varma, että pystyn pelaamaan tätä sarjaa.

180-senttinen ja 75-kiloinen Kemell ei ole kaukalon jättiläisiä, mutta JYP-peluri ei kaihda kovaa peliä.

–  Taklaan paljon ja tykkään ottaa taklauksia vastaan. Kovaa pelaaminen on aina ollut yksi pelini kulmakivistä. Luistelu ja laukaus ovat vahvuuksia myös, Kemell toteaa.

–  Miesten sarjassa olen huomannut, että fyysisyyttä ja kamppailukovuutta tarvitsen lisää. Vaikka pelaan fyysisesti, tietynlaista vääntövoimaa pitää saada enemmän, jotta voin haastaa paremmin pelaajia kulmissa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi