play

Jokerit soitti väärän kansallishymnin valkovenäläisvieraille – KHL sakotti sadallatuhannella ruplalla, Valko-Venäjällä suivaannuttiin

Valko-Venäjän hymnin sijaan hallissa soi pienen saarivaltion Palaun hymni. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Valko-Venäjän hymnin sijaan hallissa soi pienen saarivaltion Palaun hymni. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

KHL-jääkiekkoliigan helsinkiläisseuran Jokereiden ja valkovenäläisen Minskin Dinamon keskiviikkoisen ottelun edellä koettiin kiusallinen kömmähdys, kun Jokereiden kotihallissa kuultiin väärä kansallishymni. Valko-Venäjän hymnin sijaan hallissa soi pienen saarivaltion Palaun hymni. Jokerit on pahoitellut tapahtunutta, ja KHL sakotti seuraa torstaina.

–  Ennen Jokereiden ja Dinamon välistä eilistä ottelua soitettiin inhimillisen erehdyksen vuoksi Valko-Venäjän hymnin tilalla väärä hymni. Jokerit pahoittelee syvästi tapahtunutta. Pahoittelut esitettiin pelin yhteydessä seuran toimesta suoraan myös Dinamon joukkueelle, Jokerit tiedotti torstaina.

Venäläismedia, muun muassa uutistoimisto Tass, kertoi KHL:n antaneen Jokereille 100  000 ruplan eli noin 1  200 euron sakot.

–  Jokerit antoi kattavan selvityksen hymnitapauksesta. Kyseessä oli tekninen virhe peliareenan DJ:n puolelta. Seura ja DJ pyysivät anteeksi valkovenäläisjoukkueelta. KHL:n kurinpitosäännöissä sanotaan, että mikäli vaatimukset kansallishymnien osalta eivät täyty, määrätään 100  000 ruplan sakko, Tass kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Minskissä tapaus suivaannutti.

–  Mielestämme tämä oli epäkunnioittavaa pelaajiamme, Minskin Dinamoa organisaationa sekä koko maata kohtaan. Seuramme ei ansaitse tällaista kohtelua, eikä tällaista ole missään nimessä syytä sallia urheilutapahtumissa, Dinamon seurajohtoon kuuluva Sergei Sushko kommentoi Valko-Venäjän jääkiekkoliiton sivuilla.

–  Kun Jokerit lensi hiljattain Minskiin pelaamaan joukkuettamme vastaan, sen pelaajat otettiin lämpimästi vastaan ja kaikki mahdollinen tehtiin, jotta he tuntisivat olonsa mukavaksi. Harmittelen, että tämä (sama) ei tapahtunut Helsingissä, ja Minskin Dinamon pelaajia kohti osoitettiin kunnioituksen puutetta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi