play

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi Jokerien tavoittelemaa liigapaluuta: "Mielestäni aikataulu on realistinen"

Jari Kurri omistaa tällä hetkellä Jokerit kokonaan. Kurrin mukaan uutta omistuspohjaa etsitään hänen rinnalleen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Jari Kurri omistaa tällä hetkellä Jokerit kokonaan. Kurrin mukaan uutta omistuspohjaa etsitään hänen rinnalleen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Jääkiekon KHL-liigasta irtautunut Helsingin Jokerit kertoi keskiviikkona tulevaisuudensuunnitelmistaan ja halustaan palata kotimaiseen kiekkoliigaan varsin pikaisella aikataululla. Jokerit ilmoitti tavoittelevansa paluuta Liigaan kaudeksi 2023–24, mutta ensi kaudella seuralla ei ole edustusjoukkuetta missään sarjassa.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen suhtautui Jokerien paluutavoitteeseen maltillisen positiivisesti. Hän kertoi pitäneensä Jokerien puheenjohtajan Jari Kurrin kanssa yhden tapaamisen, jossa Kurri esitteli helsinkiläisseuran paluuaikeita.

–  Mielestäni aikataulu on realistinen. Heillä (Jokereilla) on paljon selvitettäviä asioita, ja niiden saaminen kuntoon vaatii varmasti aikaa, mutta aikataulu on mahdollinen, Hiltunen sanoi STT:lle.

Jokerit kertoi keskiviikon tiedotteessaan, että seura etsii omistuspohjaa seuran pääomistajana toimivan Kurrin rinnalle. Jokerien venäläisrahoitus katkesi viime torstaina, kun Kurri osti Jokerit kokonaan omistukseensa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hiltusen mukaan Jokerien mahdollinen liigalisenssihakemus arvioidaan tarkasti. Mahdollisen hakemuksen käsittelee Liigan yhtiökokous.

–  Haluamme varmistaa sen, että liigakelpoisuus, taustat, talous, organisaatio, kyvykkyys, olosuhteet ja muut asiat ovat kunnossa, Hiltunen listasi.

Jokerien kannalta suuri asia on sen kotihallin kohtalo, sillä Helsingin areena on venäläisomistuksessa. Jokerit kertoi olevansa valmis uuden kotihallin etsintään, jos areenan omistussuhteisiin ei ole luvassa muutoksia.

"Tässä on sellainen käytännön asia"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokerien ilmoitus liigalisenssin jättämisestä on herättänyt jo parranpärinää osassa kotimaan kiekkoyhteisöä. Voisiko Jokerit liittyä takaisin suljettuna olleeseen Liigaan "ohituskaistalta", ilman piipahdusta alemmilla sarjatasoilla?

–  Tässä on sellainen käytännön asia, että Jokerit on pelannut ulkomaista sarjaa, ei Suomen jääkiekkoliiton alaista sarjaa. Jos joukkue tulisi Liigan osakkaaksi liiton ja maan ulkopuolelta, silloin liittyminen olisi mahdollista meidän yhteisten sopimusten ja sääntöjen mukaan, Hiltunen selvensi.

Hiltunen kertoi, että Liigaa pelattaisiin todennäköisesti 16 joukkueen voimin, jos Jokerit liittyisi sarjaan.

–  Se toisi tiettyjä parannuksia nykyiseen verrattuna, kun olisi parillinen määrä joukkueita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kurri myönsi mainehaitan

KHL:n hallituksessa istunut Kurri myönsi Jokerien tiedotteessa, että KHL-vuodet ovat tahrineet seuran mainetta. Kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan helmikuun lopussa, päättyi myös Jokerien kahdeksan kautta kestänyt KHL-taipale.

Kotimaan kiekkoliigassa Jokerit muistetaan joukkueena, joka herätti tunteita jokaisella pelipaikkakunnalla. Myös Hiltunen sanoi, että Jokerien "oikeanlainen" paluu Liigaan toisi sarjalle lisäarvoa.

–  On vielä ennenaikaista kommentoida, kun Jokerien todellista kuviota, panostusta ja joukkuetta ei tiedetä. Mutta jos käytämme sitä mielikuvaa, kun Jokerit pelasi aikaisemmin Liigassa, niin siinä tapauksessa Jokerit toisi lisäarvoa kaikille seuroille ja varmasti mielenkiintoa yleisölle ja pääkaupunkiseudulle, Hiltunen sanoi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi