play

Joukkuevoimistelun MM-kisoista voi tulla Suomi vastaan Suomi -koitos

Itävallan Grazissa viikonloppuna kilpailtaviin MM-kisoihin matkaa kuuden suomalaisjoukkueen lisäksi kaksi tuomaria. Kuvassa Gloria-joukkueen kilpailuohjelman esitys tiedotustilaisuudessa tällä viikolla.  LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Itävallan Grazissa viikonloppuna kilpailtaviin MM-kisoihin matkaa kuuden suomalaisjoukkueen lisäksi kaksi tuomaria. Kuvassa Gloria-joukkueen kilpailuohjelman esitys tiedotustilaisuudessa tällä viikolla. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuksista kilpaillaan viikonloppuna viimeistä kertaa nykysäännöillä. Laji muokkaa arvosteluperusteitaan ensi vuodesta alkaen, ja esimerkiksi tuomaripaneelin kasvattaminen 12 tuomarista 16:een korostaa ohjelmien taiteellista arviointia.

Itävallan Grazissa kilpailtaviin MM-kisoihin matkaa kuuden suomalaisjoukkueen lisäksi kaksi tuomaria. Heitä on jo koulutettu uusiin arvosteluperusteisiin, mutta MM-areenalla aivot pitää asettaa vielä nykysääntöjen malliin.

– Emme halua menettää tämän lajin ainutlaatuisuutta. Laji on elämys, jota ei voi mitata senteillä ja sekunneilla. Uusilla säännöillä pyritään kuitenkin tekemään subjektiivisesta arvioinnista objektiivisempaa, kertoi lajin kansainvälinen tuomari Meri Jaakkola suomalaisjoukkueiden tiedotustilaisuudessa.

Joukkuevoimistelun 22 vuoden takaisesta MM-debyytistä laji on hypännyt huomattavasti akrobaattisempaan suuntaan hyppyineen ja mielikuvituksellisine nostoineen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yhä nuoremmat voimistelijat tekevät paljon vaikeampia vaikeusosioita kuin mitä minä tein pienempänä, valotti OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

Ensi vuodesta alkaen hyppyjä karsitaan, jotta voimistelijat säästyvät jalkavammoilta. Myös nostoihin tulee sääntötarkennuksia.

Toinen mahtimaa Venäjä sivussa

Grazissa suomalaiset kisaavat isoin odotuksin, mitä korostaa lajin toisen mahtimaan Venäjän panna. Venäläiset ovat voittaneet vuodesta 2010 lähtien seitsemän mestaruutta, suomalaiset neljä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ennen MM-kisat ovat olleet Suomi vastaan Venäjä, mutta nyt ne ovat enemmän Suomi vastaan Suomi. Bulgaria voi toki olla kova, arvioi espoolaisen OVO Teamin valmentaja Anneli Laine-Näätänen.

Vuosi sitten Helsingissä tamperelaisjoukkue Minetit voitti kultaa, ja muut mitalit menivät Venäjälle. Jyväskylän ja Vantaan vahvistuksin Minetit tavoittelee joukkueen neljättä MM-kultaa.

Minettien 18-vuotias kapteeni Sanni Hartman muutti joukkuevoimistelun takia Jyväskylästä Tampereelle ja kipparoi Minettejä ensimmäistä vuotta. Grazissa kapteeni kannustaa joukkuekavereitaan kuitenkin voimistelukanveesin laidalta, sillä hän toipuu polvileikkauksesta.

– Yritän tukea muita, jotta joukkue saa parhaansa irti MM-kisoissa, Hartman kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maakiintiö estää kolmoisvoiton

Kolmoisvoittoon suomalaiset eivät voi yltää, sillä maakiintiön takia lauantain alkukilpailusta sunnuntain finaaliin voi päästä vain kaksi suomalaisjoukkuetta. Minettien ja OVO Teamin lisäksi naisten sarjassa kilpailee pääkaupunkiseudun Gloria.

–  On mahdollista kiilata kahden parhaan suomalaisjoukkueen joukkoon, sanoi Glorian kapteeni Laura Airila.

Kauden maailmancupeissa suomalaisten sijoitukset ovat menneet ristiin, mutta MM-kisoissa Minetit ja OVO Team kilpailevat eri ohjelmilla kuin alkukaudesta.

Alle 16-vuotiaiden sarjassa Suomea edustavat Minetit junior, OVO Team junior ja turkulainen Sanix Valens.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi