Jyväskylän Killerillä isoja onnistumisia: 17-vuotiaan Tuukka Variksen menestyskulku jatkui – Margaridalle ensimmäinen suurkilpailuvoitto

STT-Lehtikuva

Ennen lauantain 75-kierroksen alkamista Jyväskylän Killerillä ajettiin kaksivuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit. Tammojen kilpailun vei nimiinsä Jukka Hakkaraisen ohjastama ja valmentama Nothingcomes. Tamman ovat kasvattaneet Ylitalo Garden's Stable Oy ja Jethro Rostedt.

Lähdön ennakkosuosikki, Santtu Raitalan ajama Callela Ellen jäi niukasti toiseksi.

Orien ja ruunien finaalin 21  000 euron ykköspalkinnon voitti Tommi Kylliäisen suojatti Sahara Commander. Voitto oli Petra Huhdin kasvatille uran kolmas.

Viisivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalin 27  000 euron arvoinen voitto meni valmentaja Joni-Petteri Irrin talliin, kun Credit To Hope kiri ensimmäisenä maaliin Santtu Raitalan tyylipuhtaan ajosuorituksen ansiosta. Tamman omistaja ja kasvattaja Raino Riikonen on Irrin pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Irri kehui voittajahaastattelussa saavutuksen tuntuvan nyt erityisen hyvältä, sillä mennyt kesä oli sujunut Credit To Hopen kanssa kärrylähdöissä hieman vaisusti.

Urien suurimpia saavutuksia

Toto75-kierroksen avauskohde oli kokelasohjastajien Salamakypärät-kilpailusarjan 12. ja viimeinen osalähtö. Viime vuonna sarjan voittanut Jere Hurme oli jo varmistanut kokonaiskilpailun voiton toistamiseen, ja pitkään näytti siltä, että myös viimeinen osalähtö päättyy Hurmeen voittoon.

Hurmeen ajama Quandary Tile sai johtaa joukkoa varsin verkkaista tahtia, mutta lopulta ohi kiri kuitenkin Tuukka Varis. Variksen ajama kovakuntoinen Surprise Daisy ravasi lähdön viimeiset 500 metriä peräti 10,6-vauhtia. Tamman valmentaja Timo Hulkkonen sai ohjastajalta vuolaita kiitoksia.

17-vuotiasta Varista pidetään yhtenä maamme lupaavimmista nuorista ohjastajista. Voitto oli ohjastajan ensimmäinen 75-lähdössä.

–  Uskomaton fiilis, Varis tiivisti.

Kuusivuotiaiden suomenhevosten Tammaderby-finaalin ennakkosuosikki oli Santtu Raitalan ajama Sarikan. Valjakko nappasikin kärkipaikan heti ensimmäisen kaarteen jälkeen, mutta Antti Kinnusen ajama Margarida oli sekin sitkeä.

Maalisuoralla Kinnunen sai Margaridan lennätettyä kärkihevosen ohi uransa ensimmäiseen suurkilpailuvoittoon. Kinnusten perheen omistama ja kasvattama tamma on kilpaillut useissa kovatasoisissa lähdöissä, ja viime vuonna se ylsi Tammaderbyssä kolmanneksi.

–  Se on rutinoitunut hevonen. Rahaa on kertynyt sen verran, että helppoja lähtöjä sille ei ole ollut, Kinnunen kertoi.

Killerin 75-lähdöissä voittivat myös Fazimo, Perchpond, Amazing Warrior ja Elan.