play

Kerttu Niskanen sai tusinan täyteen – "Tasaisen kova veto"

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen voitti perjantaina Äänekoskella Suomen mestaruuden vapaan hiihtotavan viidellä kilometrillä.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen voitti perjantaina Äänekoskella Suomen mestaruuden vapaan hiihtotavan viidellä kilometrillä. Kuva: Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen otti perjantaina Äänekoskella yllätyksettömän Suomen mestaruuden vapaan hiihtotavan viidellä kilometrillä.

Mestaruus oli hänelle 12:s, ja lisää on luvassa jo lauantaina, kun hän pääsee perinteisellä hiihtotavalla kymmenen kilometrin takaa-ajoon 18,5 sekunnin johdossa.

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski oli vitosella yhtä yllätyksetön hopeamitalisti, ja Jasmi Joensuu otti 33,4 sekuntia Niskasta hitaampana pronssin Vantaan Hiihtoseuralle.

–  Tasaisen kova veto, Niskanen sanoi mestaruushiihdostaan.

–  Koko matka piti hiihtää suhteellisen kovaa. Lenkissä oli yksi isompi nousupätkä ja sen jälkeen tasamaata. Tiesin, että se pitää jaksaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niskanen lähtee ylivoimaisena suosikkina lauantain takaa-ajoon.

–  Ero muihin oli isompi kuin ajattelin, mutta katsotaan, millaisella kokoonpanolla muut lähtevät jahtaamaan minua, Niskanen arvio takaa-ajon näkymiä.

Pärmäkoski joutuu hankalasta tilanteesta takaa-ajoon, kun Niskasen karkasi kovin kauaksi muilta. Neljäntenä takaa-ajoon lähtevä Anne Kyllönen on 45 sekunnin päässä Niskasesta. Johanna Matintalon ja Jasmin Kähärän ero Niskaseen venyi yli minuuttiin.

–  Huomiseksi lupaa lumisadetta ja pitopohjakeliä, joten huomiselle on aika selkeä voittajasuosikki, Pärmäkoski korosti Niskasen etumatkaa ja menestystä pitopohjasuksilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tuli aika isot erot, joten aika yksittäisinä joudutaan hiihtämään. Lähdetään me muut taistelemaan seuraavista sijoista.

Vastustajat voivat toivoa apua lähinnä säästä. Takaa-ajo voisi helpottua, jos lumisade yltyisi lauantaina oikein runsaaksi.

–  Kerttu joutuu auraamaan latua, jos lunta tulee paljon, Pärmäkoski vahvisti.

Jasmi Joensuu oli tyytyväinen, kun mitalitavoite täyttyi vapaan vitosella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Oli kiva päästä hiihtämään. Oli tosi liukas suksi, Joensuu kertoi.

–  Yritin lähteä aika kovaa, mutta nousuosuuskin tuntui tulevan hyvin.

Samalla Joensuu todisti, ettei Falunin maailmancupin epäonnistuminen johtunut kunnon hiipumisesta. Hän jäi kauden viimeisissä maailmancupin lähdöissään sijoille 32 ja 29.

–  Viime viikonloppu meni vihkoon, mutta tiesin, että kunto on niitä tuloksia parempi.

Joensuu yrittää mitaleille myös takaa-ajon kympillä.

–  Onnistuin nyt saamaan mitalin, miksei huomennakin, Joensuu sanoi takaa-ajosta, mutta muistutti samalla takaansa lähtevistä perinteisen hiihtotavan taitureista, Anne Kyllösestä ja Johanna Matintalosta.

–  Kympin kisassa on tosi kova taso, Joensuu korosti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi