Kaapo Kakko ja suomalaistaustainen Zibanejad Rangersin tehopelaajina

New York Rangersin Kaapo Kakolla on kasassa tältä kaudelta tehot 9+8. Arkistokuva. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers on voittanut Florida Panthersin vierasottelussa maalein 5–3.

Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko oli hyvässä vireessä ja syötti joukkueensa maaleista kaksi. Kakolla on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 9+8.

Kakon ohella Rangersin pelaajista iskussa oli myös suomalaistaustainen hyökkääjä Mika Zibanejad, joka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Tukholmassa syntyneen Zibanejadin äiti on suomalainen.

Floridan suomalaishyökkääjät Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät ottelussa pisteittä. Floridan viime vuoden kahdessa viimeisessä ottelussa pelannut Anton Levtchi puolestaan lähetettiin takaisin AHL:ään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tolvanen pääsi vihdoin irti ja teki heti voittomaalin

Seattle Kraken voitti New York Islandersin 4–1. Seattlen 2–1-voittomaalin teki Eeli Tolvanen, jonka joukkue nappasi siirtolistalta viime kuussa.

Ottelu oli Tolvaselle ensimmäinen uuden seuran riveissä. Suomalainen oli edellisen kerran pelannut 19. marraskuuta, kun hän pelasi vielä Nashville Predatorsin paidassa.

Kovasta laukauksestaan tunnettu Tolvanen teki maalinsa ylivoimalla ottelun toisessa erässä. Tolvasella on nyt kasassa tällä kaudella 14 ottelusta tehot 3+2.

New York Islandersin riveissä Aatu Räty jäi tehopisteittä. Räty sai peliaikaa lähes kahdeksan minuuttia ja sai lisäksi kahden minuutin rangaistuksen.

Suomalaiset hyvin esillä Carolinan voitossa

Carolina Hurricanes otti voittolaukauskilpailun päätteeksi 5–4-vierasvoiton New Jersey Devilsistä. Carolinan suomalaispelaajat olivat ottelussa hyvin esillä.

Sebastian Aho teki joukkueensa toisen maalin ja syötti 4–4-tasoituksen. Jesperi Kotkaniemi alusti Carolinan avausmaalin, ja maalivahti Antti Raanta torjui ottelussa 24 kertaa.

Myös New Jerseyn Erik Haula pääsi ottelussa tehopisteille syötettyään joukkueensa avausmaalin.

Carolinalle voitto oli 11. peräkkäinen. Joukkue on hävinnyt viimeksi 6. joulukuuta.