play

Kähärä ja Joensuu yllättyivät iloisesti Dresdenin pariviestissä – palkintopaikka suli viime metreillä

Jasmin Kähärä Dresdenin maailmancupissa. Lehtikuva/AFP

Jasmin Kähärä Dresdenin maailmancupissa. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Tasaisia sprinttituloksia pitkin kautta nakuttaneet Jasmin Kähärä ja Jasmi Joensuu olivat sunnuntaina lähellä hiihtoyllätystä, mutta maailmancupin pariviestin palkintopaikka kuihtui lopulta neljänteen sijaan Saksan Dresdenissä. Suomi oli vapaan hiihtotavan kisassa pitkään kolmen joukossa, kunnes Joensuu taipui loppukirissä ohi tulleille Yhdysvaltain Julia Kernille ja Slovenian Anamarija Lampicille.

–  Tänään meidän tärkeä ohje oli, että nautitaan. Se toteutui, vaikka lopussa kyllä harmitti, kun tuli niin kovat laktaatit, ettei hiihto riittänyt vielä podiumiin. Mutta kukaan ei varmaan olisi ajatellut, että olisimme tänään neljänsiä. Se on hiton kova suoritus meiltä, Joensuu iloitsi V Sportin tv-haastattelussa.

Kisan voitti Ruotsi, jonka viestinviejinä olivat sprinttitähdet Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist. Suomen ero Ruotsiin oli maalissa 2,05 sekuntia ja Yhdysvaltoihin ja Sloveniaan vajaan sekunnin.

Sekä Kähärä että Joensuu ovat hiihtäneet tällä kaudella maailmancupin pisteille niin Dresdenin, Davosin kuin Lillehammerinkin sprinttikisoissa. Kähärä sai intensiivisestä pariviestistä luottamusta omaan osaamiseensa maailman huipulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Itselläni hiihto tuntui yllättävän terävältä koko ajan. Hyvin tulin ihan maailman huippunimien mukana, läpimurtokauttaan tekevä Kähärä hymyili.

Kärkihiihtäjät kisaavat pariviestissä seuraavan kerran Pekingin olympialaisissa, jolloin hiihtotapa on perinteinen. 21-vuotiaalle Kähärälle olympialaiset tulevat todennäköisesti liian nopeasti, mutta viime talven MM-kisoissa Krista Pärmäkosken parina hiihtänyt Joensuu lienee Kiinassakin vahva kisaajakandidaatti.

Joulunaika kuluu harjoitellessa

Maailmancup jatkuu joulun jälkeen perinteisen kiertuekilpailun Tour de Skin merkeissä. Suomen maajoukkue julkistaa kiertueen osanottajat maanantaina, mutta naisten hiihtomaajoukkueen vastuuvalmentajan Ville Oksasen mukaan Kähärää ja Joensuuta kiertueella ei todennäköisesti juurikaan nähdä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tytöillä on ollut monta sprinttiviikonloppua ja sen takia vähemmän harjoittelua. Tavoitteena on tehdä hyvät harjoitusjaksot joulunajalle. Sitten tulee SM-kisoja ja (tammikuun puolivälissä) Ranskan kautta sitten takaisin maailmancupiin, Oksanen sanoi V Sportilla ja tähdensi, että maajoukkueen urheilijoilla on vuodenvaihteessa erilaisia ohjelmia.

Kolmas Northug cup-voittajaksi

Miesten kilpailussa Suomen kaksi joukkuetta joutuivat pettymään. Juuso Haarala ja Lauri Vuorinen jäivät kovassa alkuerässään seitsemänsiksi, niukasti aikavertailupaikan ulkopuolelle. Kaksikko Niilo Moilanen ja Verneri Suhonen oli erän 11:s.

Miesten finaalin jälkeen korkeimmalla korokkeella nähtiin Northugin veljessarjan kolmas jäsen, kun Norjan Even Northug, 26, juhli Thomas Helland Larsenin kanssa uransa ensimmäistä maailmancupin kisavoittoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miesten hiihdon pitkäaikainen hallitsija Petter Northug ja urallaan yhden cupin henkilökohtaisen sprinttikisan voittanut Tomas Northug ovat Even Northugin isoveljiä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi