play

Kane päästi Englannin piinasta, historian ensimmäinen EM-finaalipaikka varmistui

Harry Kane laukoi Englannin EM-finaaliin. LEHTIKUVA/AFP

Harry Kane laukoi Englannin EM-finaaliin. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Harva uskoi Englannin kapteeni Harry Kanen epäonnistumiseen, kun Tottenhamin supertähti asetteli pallon rangaistuspilkulle EM-välieräottelun jatko-ottelun 104. minuutilla. Kane oli epäonnistunut rankkarissa edellisen kerran syyskuussa 2019. Nyt hän epäonnistui EM-välierässä Tanskaa vastaan, mutta teki Kasper Schmeichelin torjumasta paluupallosta voittomaalin.

–  Uskomatonta, tämä oli kova peli ja siitä kunnia myös Tanskalle, Kane sanoi .

Ennen epäonnistumista Kane oli laukonut 16 rankkaria putkeen verkon perukoille.

–  Se ei ollut paras rangaistuspotkuni. Joskus paluupalloon pääsee ensimmäiseksi ja onneksi niin kävi tänään. Finaalista tulee erittäin kova ottelu Italiaa vastaan, mutta olemme pelanneet hyvin tässä turnauksessa tähän asti. Vielä on yksi ottelu jäljellä ja tuskin maltamme odottaa sitä, Kane jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Englanti joutui tappiolle

Englanti ei ollut joutunut turnauksessa kertaakaan tappioasemaan, koska se ei ollut ennen välierää päästänyt maaliakaan. Siten keskiviikkoiltana se joutui uuden tilanteen eteen, kun Mikkel Damsgaard avasi maalihanat Lontoossa puolen tunnin pelin jälkeen. Englannin maalivahti Jordan Pickford oli voimaton, kun Damsgaardin kuti painui maalin vasempaan yläkulmaan. Maali oli koko EM-lopputurnauksen ensimmäinen suoraan vapaapotkusta tehty osuma.

Kauaa Englanti ei joutunut tappioasemassa kärvistelemään. Bukayo Sakan syöttö kimposi maalin edustalta Tanskan kapteeni Simon Kjärin jalasta omaan maaliin, kun peliä oli pelattu 39. minuuttia.

Tauolle mentiin 1–1-lukemissa, joka piti jatko-otteluun asti. Lähimpänä maalintekoa oli heti toisen jakson alussa Englannin Harry Maguire, jonka puskun tielle Schmeichel venytti sormenpäänsä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jatko-ottelussa Tanska väsyi

Vaikka kumpikaan joukkue ei ollut aiemmin turnauksessa pelaamaan jatko-ottelua, oli Englannilla puolellaan selkeä vireysetu. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate käytti ensimmäisen 90 minuutin aikana vain yhden vaihdon, kun tanskalaiskollega Kasper Hjulmand käytti kaikki käytössä olleet viisi vaihtoaan.

Englanti hallitsi jatko-ottelua, mutta aivan parhaimmille paikoille se ei päässyt. Kapteeni Harry Kane pääsi yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta Schmeichel pysäytti pienestä kulmasta lähteneen laukauksen varmuudella.

Tanskan puhti loppui jatko-ottelussa täysin. Sillä ei ollut enää annettavaa hyökkäyssuuntaan ja Englannin maali oli vain ajan kysymys. Lopulta se tuli ennemmin kuin myöhemmin, kun Raheem Sterling kaadettiin rangaistusalueella ja Kane pääsi yrittämään maalia rankkarista. Kane maalasi Schmeichelin taakse myös Englannin Valioliigan päätöskierroksella, jolla hän varmisti Valioliigan maalikuninkuuden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Johtomaalin jälkeen Englannin päävalmentaja Gareth Southgate teki oikeat vaihdot, joilla hän pystyi tyrehdyttämään Tanskan kiriaikeet.

Englanti on 13. joukkue, joka pääsee esiintymään miesten EM-lopputurnauksen finaalissa. Englanti on ensimmäinen ensikertalainen finaalissa sitten Kreikan ja Portugalin 2004.

Loppuottelu pelataan sunnuntaina Lontoon Wembleyllä. Englannin vastustaja on Italia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi