play

Kannabis pysyy Wadan kiellettyjen aineiden listalla

STT-Lehtikuva

Maailman antidopingtoimisto Wada pitää kannabiksen ja sen tärkeimmän vaikuttavan aineen tetrahydrokannabinolin (THC) kiellettyjen aineiden listallaan. Asiasta tutkimuksen tehnyt Wada linjasi päätöksestä perjantain kokouksessaan.

Wadaa vaadittiin viime vuonna poistamaan kannabis kiellettyjen aineiden joukosta, kun yhdysvaltalainen juoksijatähti Sha'Carri Richardson kärähti marihuanasta ja sai kilpailukiellon ennen Tokion olympialaisia. Muun muassa Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe toivoi kannabiksen aseman uudelleenarviointia.

–  Mielestäni nyt ei ole kohtuuton aika arvioida asiaa. Se on järkevää, eikä mikään ole kiveenhakattua. Joskus on sopeuduttava ja arvioitava asioita uudestaan, Coe sanoi Tokion olympialaisten alla.

Wadan mukaan aineen on täytettävä kaksi kriteeriä kolmesta päätyäkseen kiellettyjen aineiden luetteloon. Wada arvioi dopingaineiden kohdalla suorituskyvyn parantamista, urheilijalle koituvaa terveysriskiä sekä urheiluhengen laiminlyömistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi