play

Kansainvälisen jääpalloliiton johto meni uusiksi – venäläinen puheenjohtaja erosi Helsingin kongressissa

STT-Lehtikuva

Kansainvälisen jääpalloliiton FIB:n venäläinen puheenjohtaja Boris Skrynnik erosi tehtävästään Helsingissä perjantaina järjestetyssä kongressissa. Hänen tilalleen tulee norjalainen Stein Pedersen.

Suomen jääpalloliitto ilmoitti syyskuussa lähestyneensä FIB:tä ponnella, jossa esitettiin Skrynnikin vapauttamista tehtävistään. Suomen liiton mukaan FIB:n silloinen johto ei ollut kyennyt täyttämään tehtäviään.

Kansainvälinen huippujääpallo on ollut seisahduksissa viime vuodet koronaviruspandemian ja Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan takia. Miesten MM-turnausta ei ole pelattu vuoden 2019 jälkeen. Paluuta vanhaan nähtiin aiemmin lokakuussa, kun Suomi kohtasi vieraissa ensin Ruotsin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ja sitten A-maajoukkueen.

Skrynnik johti FIB:tä vuodesta 2005. Venäjä on toistaiseksi suljettu jääpallon kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen jääpalloliiton puheenjohtajan Antti Parviaisen mukaan "maailmantilanne vaikutti siihen", että Suomi kuului maihin, jotka toivoivat Skrynnikin väistymistä puheenjohtajan paikalta.

–  Hän päätti omasta tahdostaan siirtyä syrjään. Se oli häneltä linjakasta toimintaa. Kokouksen aluksi hän kävi tilannetta ja saavutuksiaan läpi ja sitten ilmoitti siirtyvänsä syrjään, Parviainen sanoi perjantaina STT:lle.

Parviaisen mukaan asiat etenivät kongressissa yhteisymmärryksessä ja Skrynnikin eroilmoitus "rauhoitti kokouksen".

–  Se oli jo tärkeää, että Suomi ja Ruotsi pelasivat maaottelut nyt lokakuussa. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että kansainvälinen toiminta lähtee liikkeelle ilman Venäjää, Parviainen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miesten MM-turnaus saatetaan järjestää ensi vuonna, ja epävirallisesti kiinnostustaan kisaisännyyteen ovat ilmaisseet Ruotsi ja Kazakstan.

Myös pääsihteeri erosi

Myös FIB:n ruotsalainen pääsihteeri Bo Nyman erosi tehtävästään. Tilapäiseksi pääsihteeriksi tulee unkarilainen Attila Adamfi.

–  Vielä alkusyksystä olin huolestunut, mitä kansainväliselle jääpallolle tapahtuu. Tämä päivä toi vahvaa uskoa, että myös kansainvälisellä toiminnalla on tulevaisuutta, Parviainen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen hallitusjäsen FIB:ssä Leo Segerman ilmoitti jättävänsä tehtävänsä, ja Parviainen tulee hänen tilalleen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi