play

Karhu Basket löysi hurmoksen ja otti Korisliigan mestaruuden takaisin Kauhajoelle – "Tämä oli tavoite, tämän eteen raadoimme niska hiessä"

Mestaruus on Karhu Basketille seurahistorian kolmas. LEHTIKUVA / Ville Vuorinen

Mestaruus on Karhu Basketille seurahistorian kolmas. LEHTIKUVA / Ville Vuorinen

STT-Lehtikuva

Kauhajoen Karhu Basket voitti miesten Korisliigan mestaruuden keskiviikkona kotiareenallaan, kun Salon Vilpas kaatui viidennessä finaaliottelussa 90–67 (39–38). Runkosarjankin vienyt Kauhajoki voitti ottelusarjan kolme viimeistä ottelua ja vei Pantteri-patsaan voitoin 4–1.

Mestaruus on Karhu Basketille kolmas viiden viime vuoden aikana. Edellisestä mestaruudesta oli kuitenkin kulunut kolme vuotta. Viime kaudella Vilpas vei mestaruuden kauhajokelaisten nenän edestä, ja 2020 kausi jäi pelaamatta loppuun koronaviruspandemian takia.

–  Kun tietää kaiken sen työn, mitä olemme tehneet kauden aikana, en voisi olla iloisempi. Tämä oli tavoite, tämän eteen raadoimme niska hiessä, hehkutti mestareiden avainpelaajiin kuulunut Severi Kaukiainen.

Kaksi edellistä ottelua olivat päättyneet niukalla erolla, mutta viidennessä finaalissa voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ensimmäisen puoliajan perusteella keskiviikon koitos näytti noudattavan tuttua tasaista kaavaa, mutta isännät löysivät hurmoksen tauon jälkeen ja veivät kaksi viimeistä neljännestä lukemin 51–29.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla vähän hermostuneesti, mutta tauolla päätimme, että otamme vähän rennommin ja alamme pelata omaa peliämme eli aggressiivista puolustuspeliä. Sitten pyörät lähtivät pyörimään, sanoi kotijoukkueen Henri Kantonen.

Karhu Basket lähti kolmannelle neljännekselle 39–38-johdossa, ja muutaman minuutin pelaamisen jälkeen eroa alkoi syntyä. Oranssipaidat tekivät kolmannen jakson puolivälin paikkeilla seitsemän pistettä putkeen, ja Vilpas turvautui aikalisään.

Tykitys kuitenkin jatkui. Lopun alkua alkoi näkyä, kun isäntien Simeon Carter loisti korin alla hyökkäyspäässä, hankki lyhyen ajan sisään kuusi vapaaheittoa ja upotti kaikki sisään. Ero kasvoi 13 pisteeseen, ja se näytti katkaisseen vieraiden selkärangan.

–  Tähän otteluun lähdettäessä otteluvoitot olisivat voineet olla toisinpäinkin, mutta se on jossittelua. Suurimmat erot, miksi me olemme hopeamitalisteja, ovat suoritusvarmuus ja asioiden toteuttaminen. Tiukoissa paikoissa kotijoukkueelta löytyi enemmän vastuunkantajia kuin meiltä, kiteytti Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asiat paremmin - koko ajan

Karhu Basketin paras pisteiden tehtailija oli 25 pistettä kerännyt Cameron Jones, joka palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana. Carter saalisti 16 pistettä ja Kaukiainen 15. Johtavana pelaajana toimi myös kolme kolmosta upottanut Kantonen, joka oli voittamassa Karhussa mestaruutta myös vuonna 2018.

–  Täällä halutaan tehdä asiat koko ajan paremmin. Valmennus haluaa mennä vuosi toisensa jälkeen eteenpäin, koko organisaatio haluaa kehittyä. Vaikka voitetaan, halutaan silti olla parempia. Se kertoo tästä seurasta paljon, Kantonen kertasi viime vuosien menestyksen syitä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi