play

Leijonat hävisi jälleen – tällä kertaa Kari Jalosen Tshekki kukisti Suomen

Tomas Hertl ja Sami Vatanen. Lehtikuva/AFP

Tomas Hertl ja Sami Vatanen. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen tuloskunto on laskussa juuri ennen kauden toista päätapahtumaa MM-kilpailuja. Helmikuussa olympiakultaa juhlinut Leijonat hävisi lauantaina Tukholmassa pelatun EHT-ottelun Tshekille maalein 1–3 ja kärsi kolmannen peräkkäisen tappion. Viime sunnuntaina Ruotsi voitti Suomen Ostravassa, ja torstaina Sveitsi oli etevämpi Tampereella.

Ennen tämän viikon EHT-turnausta Ruotsi oli ainoa maa, joka oli onnistunut kauden aikana voittamaan Suomen, mutta tällä viikolla leijonankaatajien joukko on kolminkertaistunut.

–  En ole huolissani yleisilmeestä, mutta aina tappiot harmittavat. Pitää miettiä, miksi hävitään, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ruoti TV5:llä.

Suomi on pelannut tällä kaudella 21 ottelua ja voittanut niistä komeat 17, mutta pelin takkuaminen MM-kotikisojen edellä veti Jalosen kulmat kurttuun. Ennen kevään EHT-pelejä Suomi oli hävinnyt edellisen kerran marraskuussa Helsingissä Ruotsille. Esimerkiksi Pekingin olympiajäillä Suomi ei hävinnyt kertaakaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Otetaan pikkuhiljaa ennakkosuosikin paineita pois itseltä. Ei tarvitse kenenkään kuvitella, että menemme kisoissa voitosta voittoon. Tämä voi olla hyväkin, että tulee muutaman kerran pataan. Voimme syvemmin pähkäillä, mitä pitää tehdä jatkossa paremmin.

"Kiekko pömpeliin ja kädet kattoon"

Entisen leijonaluotsin Kari Jalosen valmentama Tshekki iski pikamaalit toisen erän lopussa. Roman Cervenka teki 1–0-johdon, ja Jiri Smejkal tuplasi lukemat vain 29 sekuntia myöhemmin.

Petrus Palmun kavennus kolmannessa erässä nosti toiveita. A-maajoukkuedebyytin lauantaina tehnyt NHL-konkari Joel Armia nappasi syöttöpisteen kavennukseen, jonka Palmu viimeisteli läpiajon päätteeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lähdin reagoimaan pystyyn ja näin, että on paikka iskeä. Kiekko toimitettiin minulle. Kylmänviileästi kiekko pömpeliin ja kädet kattoon, joensuulaislähtöinen Palmu kuvaili maaliaan puhelimitse.

Mikkelin Jukurien liigamiehistössä huippukauden pelannut Palmu jahtaa ensimmäistä miesten arvokilpailupaikkaansa ja on esiintynyt tehokkaasti maaotteluissaan. Nyt hän sai nauttia yhteispelistä Armian ja todellisen NHL-veteraanin Valtteri Filppulan ketjussa.

–  Hieno pelata. Hyviä pelimiehiä molemmat, ja pelasimme ihan hyvin. Oli hyviä vaiheita ottelun aikana. Armia tuo luisteluvoimaa, taitoa, voimaa ja kokonaisvaltaista pelaamista. Hienoa nähdä kokeneita pelaajia mukana, Palmu sanoi.

Suomen leiriryhmässä on mukana vielä yli 30 pelaajaa, joista kisajoukkue muodostetaan viimeistään alkuviikosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Miehet ovat vaihtuneet paljon leirityksen aikana ja menee aikaa, että ajatukset menevät yksiin uusien pelaajien kanssa, Palmu muistutti pelaajaliikenteen vaikutuksesta yhteispeliin.

Kuinka realistisena pidät mahdollisuuksiasi MM-joukkueeseen pääsemisen suhteen?

–  En lähde spekuloimaan, miten realistista se on. Olen antanut parhaani ja pelannut tasapainoisesti hyvää lätkää. Joka peli on tuntunut paremmalta. Valmennus päättää, millä joukkueella mennään kisoihin. On mukava, että olen saanut olla mukana ja saanut hyviä kokemuksia. Jos paikka ei nyt aukene, niin ehkä jonain päivänä, Palmu jutusteli.

"Pitää pohtia rauhassa"

Viimeistään Jere Sallisen jäähy ja David Krejcin tyhjään maaliin iskemä täysosuma ratkaisivat pelin.

–  Ei oltu parhaimmillamme koko peliä. Toinen erä oli vaatimaton, ja tuli pari lapsusta, Jukka Jalonen viittasi takaiskumaaleihin.

–  Toinen erä on ollut muutenkin viime aikoina pikkuisen haasteellinen. Pitää miettiä, miksi annamme otteen, joudumme puolustamaan ja roiskimme kiekkoa. Pitää pohtia rauhassa.

Suomi kohtaa sunnuntaina turnausisäntä Ruotsin.

Helsingissä ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi