play

Hyundai otti komennon Suomen MM-rallissa, Toyotan Esapekka Lappi säväytti

EsapekkaLappi sai Keski-Suomen soraralliin käsiinsä pitkästä aikaa WRC-auton. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

EsapekkaLappi sai Keski-Suomen soraralliin käsiinsä pitkästä aikaa WRC-auton. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT-Lehtikuva

Hyundain WRC-tiimi yllätti Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan tallin Suomen MM-rallin avauspäivänä perjantaina. Korealaisvalmistajan autot ovat vuosi toisensa jälkeen olleet erittäin vaisuja Keski-Suomen sorateillä, mutta tällä kertaa kyyti oli toista luokkaa.

Craig Breen johtaa rallia kuuden erikoiskokeen jälkeen 2,8 sekunnin erolla ennen tallikaveri Ott Tänakia.

–  Nautin todella ajamisesta. Auto tuntui erittäin hyvältä. Huomenna on iso päivä. Varmasti kaikki vetävät kaasu pohjassa alusta saakka. Odotan sitä innolla, Breen sanoi.

Ensimmäistä WRC-ralliaan tänä vuonna ajava Esapekka Lappi oli paras suomalaiskuski ja pitää hallussaan neljättä sijaa perjantain ajopäivän jälkeen. Eroa kärkeen on vain 6,7 sekuntia. Kolmantena oleva Toyotan Elfyn Evans on suomalaista edellä 0,6 sekuntia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pakko myöntää, että olen yllättynyt vauhdista, mutta pirun hyvä näin. Pakko olla tyytyväinen, koska en rehellisesti sanottuna osannut odottaa mitään, Lappi summasi.

–  Lähtöpaikasta oli varmasti vähän hyötyä, mutta toisaalta kehitymme koko ajan. Uskon, että huomenna osaan taas käyttää autoa paremmin.

Rovanperä valitteli auton säätöjä

Kisan voittajasuosikkeihin lukeutuva Toyotan Kalle Rovanperä oli varsinkin erikoiskokeiden ensimmäisillä ajokerroilla vaikeuksissa. Eroa kärkeen on silti vain 7,9 sekuntia. Rovanperä on kisassa viidentenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Päivä oli vähän hankala. Olosuhteet olivat liukkaammat, mitä kukaan odotti. Varmasti kaikki vähän yllättyivät. Meillä ei ihan säädöt osuneet kohdilleen. Toisella lenkillä oli parempi ajaa, kun oli pitoa, Rovanperä kertoi.

–  Ajaminen on ollut silti tosi hyvää. Tuntuu, että kovempaa ei pääse. Koko päivän joutui ajamaan hirveällä riskillä ja puristamaan täysillä.

Kisan kärkiviisikko on alle kahdeksan sekunnin sisässä, mutta kuudentena oleva Hyundain Thierry Neuville on jäänyt jo yli puoli minuuttia. MM-sarjaa johtava Toyotan Sebastien Ogier on seitsemäntenä 2,3 sekuntia Neuvillen takana.

Latvala yllättyi Hyundain vauhdista

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keski-Suomessa kehitetty Toyotan miehistö joutui ensimmäistä kertaa kunnon testiin kotiteillään. Tultuaan MM-sarjaan vuonna 2017 ovat Toyotan kuljettajat joka kerta dominoineet Jyväskylässä.

–  Kilpailu on kovaa. Hyundait ovat olleet vahvempia, mitä me osasimme ennakolta odottaa. Olen silti todella tyytyväinen, mitä pojat tekivät viimeisellä erikoiskokeella pimeässä. He pelastivat siellä aika paljon. Nyt kaikki on auki, kun mennään lauantain erikoiskokeille, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala totesi.

Ulkoisesti kaksi MM-rallia alkusyksystä voittanut Rovanperä säilytti tyyneytensä, vaikka neljä autoa ennätti perjantaina edelle. Latvala kuitenkin koki, että painetaakka vaikutti suorittamiseen.

–  Täytyy muistaa, että hän on vasta 21-vuotias. Ei ole helppoa ajaa tuollaisen paineen alla, kun odotukset ovat niin korkealla. Nyt nukutaan yön yli, ja olen ihan varma, että hän pystyy ajamaan huomenna rennommin. Paine on ollut tosi kova, mitä hänelle on aseteltu, Latvala taustoitti.

Kymmenen kuukauden ajotauon jälkeen WRC-auton puikkoihin palannut Lappi on sinetöimässä sopimusta Toyotalle loistosuorituksillaan.

–  Todellakin ihan kympin arvoinen päivä Esapekalta. Hän pääsi koko ajan paremmin rytmiin kiinni ja oli jo lähellä pohjia viimeisellä pätkällä, Latvala hehkutti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi