play

Kätensä ja uransa lentokoneen potkuriin menettänyt golfsuuruus Jack Newton kuoli

STT-Lehtikuva

Entinen golfsuuruus Jack Newton kuoli perjantaina 72-vuotiaana, tiedotti australialaispelaajan perhe lukuisien medioiden mukaan. Newton sairasti Alzheimerin tautia.

Newtonin ammattilaisura alkoi Euroopan kiertueella 1971, ja hän otti ensimmäisen turnausvoittonsa Hollannin avoimessa mestaruusturnauksessa 1972. Newtonin tärkeimpiin meriitteihin kuuluivat Australian avointen voitto 1979 ja Masters-turnauksen kakkossija 1980.

Newtonin ura päättyi 24.6.1983, jolloin hän joutui hengenvaaralliseen onnettomuuteen Sydneyn lentoasemalla. Newton oli nousemassa lentokoneeseen, mutta käveli päin lentokoneen potkuria.

Newtonin oikea käsi leikkautui irti, hän menetti näön oikeasta silmästään ja sai vakavia vammoja keskivartaloonsa. Newton vietti lähes kaksi kuukautta tehohoidossa, mutta selvisi hengissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pitkän kuntoutuksen jälkeen Newton palasi julkisuuteen kommentoimaan golfia televisio- ja radiolähetyksissä. Hän toimi myös golfkenttien suunnittelijana ja puheenjohtajana omaa nimeään kantaneessa säätiössä, joka keräsi rahaa golfin juniorityöhön.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi