play

Kerttu Niskasella on Tourin voittotaistelussa iskun paikka – perinteisen hiihtotavan yhteislähtö Val di Fiemmessä on ollut usein hyvä kilpailu suomalaishiihtäjille

Kerttu Niskanen lähtee kakkossijalta maastohiihdon Tour de Skin voittotaisteluun. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Kerttu Niskanen lähtee kakkossijalta maastohiihdon Tour de Skin voittotaisteluun. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Kerttu Niskanen lähtee kakkossijalta maastohiihdon Tour de Skin voittotaisteluun kuuden kilpailun kiertueen viimeisellä kolmanneksella Italian Dolomiiteilla. Edellä 34 sekunnin päässä on vain Venäjän Natalia Neprjajeva.

Kilpailurypäs jatkuu maanantaina suomalaisille sopivalla 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdöllä ja päättyy tiistaina Val di Fiemmen loppunousuun.

Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen odottaa suomalaisilta vauhdikkaita hiihtoja varsinkin perinteisen kilpailussa.

–  Se on yleensä ollut meille hyvä kilpailu, Pasanen muistutti kiertueen lepopäivänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kilpailijat hiihtävät jälleen 2,5 kilometrin minilenkkiä, mutta sitä voi silti kehua Iivo Niskasen sanoin "työmiehen laduksi".

–  Se on aika kova rata, koska nousut ovat jyrkkiä, eikä reitissä ole yhtään helppoa kohtaa, Pasanen vahvisti.

Naisten kympillä ylämäet punnerretaan neljästi ja miesten 15 kilometrillä kuusi kertaa.

–  Tulee fyysisesti aika rankka kilpailu. Lisäksi olosuhteet ovat aika hankalat, eivätkä kaikki yleensä saa tässä kilpailussa suksea toimimaan, Pasanen jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Radan ja välineiden lisäksi eroja saattaa kasvattaa yhteislähdön luonne.

–  Jos tipahtaa letkasta, ero voi kasvaa nopeasti minuuttiin tai puoleentoista, Pasanen muistutti.

Mahdollisia ratkaisunpaikkoja ovat Tourin pistekilpailun kiripaikat. Jos niissä jää kärkiryhmästä ja vauhti jatkuu sen jälkeen lujana, peli on menetetty.

Koko kiertueen väki testattiin

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen joukkue siirtyi Oberstdorfista Val di Fiemmeen sunnuntaina aamupäivällä. Lounaan jälkeen ohjelmassa olivat huili, suksitestit ja sen jälkeen kevyttä valmistautumista jäljellä oleviin kilpailuihin.

–  Täällä majoitus on meidän joukkueelle tutussa paikassa. Olemme käytännössä yksin siellä ja jokaiselle on omat huoneet, Pasanen kertoi välipäivästä.

Ennen siirtymistä Val di Fiemmeen kaikki joutuivat koronatesteihin, koska puhdas testitulos oli Italian viranomaisten vaatimus.

–  Ei tullut mitään ongelmia. Meidäthän on testattu joka päivä siitä asti, kun Even (Eveliina Piippo) näyte oli positiivinen, mutta nyt testi oli ensi kertaa pakollinen kaikille, Pasanen jatkoi ja laskeskeli käyneensä testissä yhdeksättä tai kymmenettä kertaa reissun aikana.

Neprjajeva on sekuntien päässä

Joukkueen kilpailulliset tavoitteet ovat edelleen korkealla. Kerttu Niskanen kamppailee naisten kilpailun voitosta, seitsemäntenä oleva Krista Pärmäkoski sijoista 4–5 ja miesten kilpailussa kuudentena oleva Iivo Niskanen neljännestä sijasta.

Johanna Matintalo on naisten kilpailussa yhdeksäntenä ja Anne Kyllönen 15:ntenä.

–  Naisilla kokonaispanos on todella kova, kun meillä on kolme hiihtäjää kärkikympissä ja yksi 15:n joukossa, Pasanen totesi.

Miesten kilpailussa kärkikolmikko Johannes Hösflot Kläbo, Pål Golberg ja Aleksandr Bolshunov on muilta karussa.

–  Kärkikolmikon jälkeen sijoilla 4–8 on tosi tiukkaa. Iivolla on vielä mahdollisuudet neljänteen sijaan, Pasanen laskeskeli joukkueen mahdollisuuksia.

Pasasella on vielä hiihtäjille yhteinen maali.

–  Olemme joukkueiden välisessä kilpailussa Norjan ja Venäjän jälkeen kolmantena. On hyvät tavoite pysytellä siinä, Pasanen lisäsi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi