play

Miehet hyvästelevät 15 kilometrin matkan Planicassa – Norjan hurja viisikko Kläbo, Krüger, Röthe, Holund, Amundsen uhkaa viedä kaiken historiaan painuvalla hiihtomatkalla

Suomen joukkueessa hiihtää tänään muun muassa Niko Anttola.

Suomen joukkueessa hiihtää tänään muun muassa Niko Anttola. Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Mieshiihtäjät hyvästelevät Planican MM-kisoissa 15 kilometrin matkan tänään iltapäivällä. Kansainvälinen hiihtoliitto on yhdenmukaistamassa miesten ja naisten kilpailumatkat, joten arvokisoissa miesten lyhin normaalimatka on Trondheimin 2025 MM-kisoista eteenpäin 10 kilometriä.

Maailmancupissa uudistus on toteutettu jo täksi kaudeksi.

Suomen joukkueessa hiihtävät tänään Niko Anttola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm ja loukkaantuneen Arsi Ruuskasen tuuraajaksi kutsuttu Markus Vuorela. Anttola lähtee kilpailuun numerolla 8. Vuorelan numero on 34, Lindholmin 39 ja Hyvärisen 54.

Norjalaiset ovat voittaneet Planican MM-kisoissa kaikki tähän mennessä hiihdetyt miesten lajit ja lähtevät suosikkeina myös 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtöön.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Norjan edustajat ovat sprintin ja pariviestin mestari Johannes Hösflot Kläbo, yhdistelmäkilpailun voittanut Simen Hegstad Krüger, yhdistelmäkilpailun pronssimitalisti Sjur Röthe, Harald Östberg Amundsen ja viidentenä hiihtäjänä matkan hallitseva maailmanmestari Hans Christer Holund.

Norjan tasoa kuvaa, että joukon heikoimmilla meriiteillä kilpailuun lähtevä Amundsen voitti 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun Les Roussesin maailmancupissa. 15 kilometrillä hän voitti Norjan mestaruuden tammikuussa.

Ruotsin mitalitoivona hiihtää William Poromaa, joka sijoittui Les Roussesin kympillä kolmanneksi tammikuun lopulla. Planican yhdistelmäkilpailussa hän oli parhaana ei-norjalaisena viides.

–  Mitalit ovat tiukassa, sillä norjalaiset menevät kovaa ja he ovat uransa parhaassa vaiheessa, Poromaa ennakoi kilpailua Ruotsin tietotoimistolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hienoa tilanteessa on toki se, että tiedät tehneesi huippusuorituksen, jos onnistunut voittamaan norjalaiset. Ja nyt olisi korkea aika lopettaa heidän mitalijuhlat.

Ruotsin Calle Halfvarsson ei lähde 15 kilometrin kilpailuun. Hän päätti Iivo Niskasen tapaan säästää voimiaan viestiin ja kisojen päätösmatkalle, perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin yhteislähtöön.

Miesten 15 kilometrin kilpailu alkaa kello 13.30 Suomen aikaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi