play

Kiekko-Espoo piti päänsä kylmänä ja juhli jälleen Suomen mestaruutta – haastaja-HIFK sortui ratkaisufinaalissa rangaistuksiin

Kiekko-Espoon Nea Katajamäki, Julia Schalin ja Julia Zielinska juhlimassa kolmatta maaliaan. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Kiekko-Espoon Nea Katajamäki, Julia Schalin ja Julia Zielinska juhlimassa kolmatta maaliaan. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Naisten jääkiekkoliigan mestaruus matkasi Espooseen jo 15. kerran 2000-luvulla, kun Kiekko-Espoo kukisti Helsingin IFK:n ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa kotikentällään 8–3. Finaalidebytantti HIFK pani Kiekko-Espoon kahdella peräkkäisellä voitollaan ahtaalle, mutta sunnuntaina hallitseva mestari rankaisi haastajaansa armotta.

–  Puhuimme ennen ottelua siitä, miten emme olleet kahdessa viime ottelussa omalla tasollamme. Puhuttiin ihan suoraan siitä, että nyt pitää lyödä kädet p*****n ja tehdä töitä, ja tänään joukkue oli työteliäs, espoolaisten monivuotinen mestarivalmentaja Sami Haapanen sanoi ja antoi tunnustusta myös HIFK:lle.

–  HIFK teki tästä upean finaalisarjan. Saara (Niemi, HIFK:n päävalmentaja) saa olla ylpeä ryhmästään, Haapanen kehaisi.

Ottelun merkittävä käänne nähtiin puolivälin jälkeen, kun HIFK:n ykköspuolustajiin kuuluva Krista Parkkonen ajettiin suihkuun. Parkkonen esti sääntöjenvastaisesti laidalla Espoon hyökkääjää Tinja-Mariia Haukijärveä, ja Espoo siirtyi kahdella nopealla ylivoimamaalilla 4–1-johtoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päätöserän alussa Espoon laituritähti Elisa Holopainen iski toisella ylivoimaosumallaan kotijoukkueen jo 5–1-johtoon. Numerot suurenivat vielä päätösminuuteilla, kun Espoo painoi kolme maalia tyhjään verkkoon.

Laitinen hyvästeli liigakentät mestaruudella

Kiekko-Espoon ykköspuolustaja Nelli Laitinen helpotti kotijoukkueen tunnelmia avauserän lopussa syntyneellä 1–1-tasoituksellaan. Naisleijonien runkopalasiin lukeutuva Laitinen tehtaili ratkaisufinaalissa tehot 2+1, ja hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

–  Meillä on kokenut joukkue, emmekä hetkahtaneet tiukassa paikassa. Olen todella ylpeä jokaisesta tytöstä, kaksikymppisiään ensi perjantaina viettävä Laitinen kiitteli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmannen SM-kultansa napanneen Laitisen ura jatkuu ensi kaudella Minnesotan yliopistossa.

–  Upea päätös Espoo-uralleni. Saa nähdä, milloin palaan, mutta nyt on oikea aika nähdä maailmaa.

Kannustus herkisti Rantamäen

HIFK nousi kolmannella liigakaudellaan SM-finaalijoukkueeksi, mutta HIFK-kapteeni Karoliina Rantamäki, 44, joutui jakamaan joukkueelleen tällä kertaa hopeat kaulaan. Rantamäki vakuutti, että helsinkiläisjoukkue saapuu ensi kauteen vieläkin kovemmalla höngällä ja että myös oma, mittava pelaajaura jatkuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ei tähän voi ainakaan lopettaa, liigauransa Kiekko-Espoossa 1990-luvun alussa aloittanut ja Bluesissa kahdeksan SM-kultaa voittanut Rantamäki naurahti.

–  Tuntui, että ottelu noudatti aika tyypillistä ratkaisupelin kaavaa. Selkärankamme hieman katkesi rangaistuksen jälkeen tulleisiin ylivoimamaaleihin.

Molempien joukkueiden kannattajaryhmät loivat kovan möykän Tapiolan harjoitushallin täysille lehtereille.

–  Upeaa kannustamista. Tulee ihan kylmät väreet ja melkein tippa linssiin. Olen sydämestäni kiitollinen jokaiselle, joka meitä kannusti, Rantamäki kiitti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi