play

Kirittäret piikkipaikalta kultajahtiin, etenijätittelistä erikoinen ratkaisu

Sunnuntain päätöskierroksella helsinkiläisen nousijaseuran Roihuttaret lukemin 2–0 (9–0, 6–2) voittanut Kirittäret olisi voittanut runkosarjan pisteilläänkin.  LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

Sunnuntain päätöskierroksella helsinkiläisen nousijaseuran Roihuttaret lukemin 2–0 (9–0, 6–2) voittanut Kirittäret olisi voittanut runkosarjan pisteilläänkin. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

STT-Lehtikuva

Superpesiksen naisten runkosarja oli kesällä 2021 Jyväskylän Kirittärien juhlaa. Taistelu runkosarjan piikkipaikasta jäi huipentumatta, kun perjantainen Porin Pesäkarhujen ja Kirittärien kohtaaminen peruuntui koronakaranteenien takia.

Sunnuntain päätöskierroksella helsinkiläisen nousijaseuran Roihuttaret lukemin 2–0 (9–0, 6–2) voittanut Kirittäret olisi voittanut runkosarjan pisteilläänkin.

Paremmuusjärjestys ratkaistiin kuitenkin ottelukohtaisella pistekeskiarvolla, koska koronakaranteenit peruuttivat viimeisien viikkojen otteluita. Kirittäret pelasi kaksi tai kolme ottelua vähemmän kuin muut kärkijoukkueet.

Runkosarjan kärkikolmikon Kirittäret, Pesäkarhut ja Lapuan Virkiä valitsevat maanantaina tässä järjestyksessä vastustajansa puolivälieriin. Tarjolla valittaviksi ovat sijoille 5–8 päätyneet Manse PP, Hyvinkään Tahko, Kempeleen Kiri ja Rauman Fera. Valitsematta jäävästä tulee neljänneksi sijoittuneen Seinäjoen Maila-Jussien vastustaja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puisto toistamiseen lyöjäkuningatar

Sarjan lyöjäkuningatar oli Pesäkarhuille 1+71 juoksua lyönyt jokeri Susanna Puisto, 32, joka uudisti viime kauden tittelinsä.

Etenijäkuningatar oli 51 juoksua tuonut Pesäkarhujen Emilia Itävalo, 27, jolle titteli oli ensimmäinen. Myös Virkiän Kaisaleena Rautakorpi toi 51 juoksua. Vertailussa molemmilla oli tuotuja juoksuja 21 ottelussa ja keskinäisissä otteluissa neljä molemmilla. Itävalo voitti tittelin vasta kilpailumääräysten neljännen kohdan ansiosta siksi, että hän oli tuonut joukkueensa juoksuista noin 25 ja Rautakorpi vain 22 prosenttia.

Kärkilyöntitilaston voitti Maila-Jussien Silja Syrjälä, 23. Pisimmällä ollut etenijä eteni hänen lyönneillään kesän aikana 138 pesänväliä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Naisten pääsarjasta putoaa ainakin yksi seura. Lappeenrannan Pesä-Ysit ja Siilinjärven Pesis ratkovat keskenään suoran putoajan. Kaksikon voittaja ja Mynämäen Vesa joutuvat puolustamaan sarjapaikkaansa karsintapeleihin toiseksi korkeimman sarjatason kärkikaksikkoa vastaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi