play

Salibandymiehille takaisku Sveitsin MM-kisoissa: isäntäjoukkue voitti, jatkopeleistä uhkaa tulla vaikeat

Suomen salibandyjoukkueen kapteeni on Nico Salo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Suomen salibandyjoukkueen kapteeni on Nico Salo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Suomen miesten salibandymaajoukkue koki kompastumisen MM-kisojen toisena pelipäivänä, kun kisaisäntä Sveitsi kaatoi Suomen 7–5 riemastuttaen melkoista mekkalaa pitäneen, päälle kymmentuhantisen kotiyleisön Zürichissä.

Tappio oli harvinaisuus, sillä se oli vasta viides alkulohkotappio Suomelle MM-historiassa ja ensimmäinen jollekin muulle kuin Ruotsille sitten vuoden 2004. Tuolloinkin Sveitsi voitti Suomen Zürichissä MM-alkulohkossa.

Sveitsi karkasi avauserässä 11 minuutissa 3–0-johtoon, ja vaikka Suomi kiristikin kahteen otteeseen maalin päähän, rinnalle ei suomalaiskiri ikinä kantanut.

–  Ei pystytty vastaamaan alussa fyysisesti. Mahdollisuus oli tulla mukaan peliin, mutta annettiin ihan liikaa läpiajoja Sveitsille, liian helppoja maaleja. Ei oltu vielä valmiita tähän vaiheeseen, päävalmentaja Petteri Nykky totesi STT:lle puhelimitse Zürichistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hankala peli, ei päästy omaan peliin kiinni ja käsiksi Sveitsiin. Pallollisesta pelistä puuttui röyhkeyttä, maalipaikoille ei päästy, Ville Lastikka kertoi pelaajan näkemyksen kitkerästä tappiosta.

Lauantaina tasapelin Norjan kanssa pelannut Sveitsi johtaa lohkoa. Suomella ja Suomelle lauantaina murskaavasti hävinneellä Slovakialla on kaksi pistettä, sillä Slovakia peittosi sunnuntaina Norjan 7–6. Lohko päätetään tiistaina Suomen kohdatessa Norjan ja Sveitsin pelatessa Slovakiaa vastaan.

–  Oma peli kuntoon siinä, ehkä tässä saatiin herätys. Jos jossain vaiheessa on hävittävä, niin se on alkusarjassa, Nykky kuvasi lähtökohtia tiistain Norja-peliin.

Sveitsi on suosikki päätöskierroksella Slovakiaa vastaan, ja jos isännät ottavat odotetun voiton, ottaa se myös lohkovoiton. Muille sijoille jääneillä tie on jatkopeleissä kivisempi, ja Sveitsi-tappion myötä Suomea uhkaa esimerkiksi se, että lajin toinen suurmaa Ruotsi tulee vastaan jo välierävaiheessa, sen totutun finaalin sijaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tilanne tiedetään, on selvittävä lohkon kahden parhaan joukkoon. Ja loput pelit on sitten voitettava, Nykky tiivisti miettimättä vielä mahdollisia jatkokuvioita sen tarkemmin.

–  Välillä tulee takaiskuja. Olennaista on, miten ne käsitellään ja kehitytään jatkoon, Lastikka päätti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi