play

Riku Illukka hurjasteli nuorten EM-kisoissa lähelle Suomen ennätystä – "Kunnossa ollaan"

STT-Lehtikuva

Vahvan kesän kilpaillut Riku Illukka takoi miesten 100 metrin alkuerissä huipputuloksen ja eteni yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-finaaliin. Illukka hurjasteli Tallinnan torstai-illassa uuden ennätyksensä 10,26, joka on myös kauden kotimainen kärkitulos ja ikäluokan uusi Suomen ennätys.

Illukan tulos taipuu Tommi Hartosen yli 20 vuotta vanhalle Suomen ennätykselle vain viisi sadasosaa. 21-vuotiaan nuorukaisen juoksussa oli myötätuulta 1,6 metriä sekunnissa.

–  Jos perjantain finaalissa on hyvä sää ja sopivat tuulet, Hartosen miesten SE voi hyvinkin mennä. Kunnossa ollaan, Illukka vakuutti Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Tulos vei Illukan matkan kaikkien aikojen suomalaistilastossa jaetulle kolmannelle sijalle Jonathan Åstrandin rinnalle. Edellä ovat vain Markus Pöyhönen (10,23) ja Hartonen (10,21).

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Juoksu oli teknisesti hyvä. Verryttelyssä tuntui hyvältä ja paikat olivat hyvin auki. Parannettavaa jäi loppujuoksuun, Illukka arvioi.

Illukan aika oli alkuerien toiseksi nopein. Paremmin juoksi vain Illukan erän voittanut britti Jeremiah Azu, joka paransi ennätyksensä aikaan 10,19.

Kylmäpäinen suomalainen ei ota paineita finaalijuoksusta, vaikka hän onkin tuloksellaan mitalisuosikki.

–  En ole jännittäjätyyppiä. En hermoile. En hermoillut nytkään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehikoinen vahvassa vauhdissa

Arttu Korkeasalo pukkasi miesten kuulantyöntöfinaalissa päivän toisen ulkorataennätyksensä ja sijoittui kilpailussa seitsemänneksi. Korkeasalo teki ennätyksensä 18,93 kilpailun neljännellä kierroksella ja paransi neljällä sentillä aamupäivän karsinnassa työntämäänsä ennätystä.

Korkeasalon finaalitulos on myös kauden kotimainen kärkitulos.

Valko-Venäjän Dzmitri Karpuk voitti EM-kultaa tuloksella 20,33. Pronssista Korkeasalo jäi 48 senttiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Illukan lisäksi radalla loisti etenkin Viivi Lehikoinen, joka eteni helposti naisten 400 metrin aitajuoksussa välieriin. Lehikoinen voitti oman alkueränsä ajalla 57,45 ja oli alkuerävaiheen viidenneksi nopein.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi