play

Hakola ankkuroi miesten viestivoiton Jämin Jänteelle – Vuokatti Ski Team Kainuu voitti naisten viestin kotiladuillaan

Vuokatti Ski Team Kainuu hiihtI kisassa kotiladuillaan. Kuvassa on Jasmin Kähärä. LEHTIKUVA / Miska Puumala

Vuokatti Ski Team Kainuu hiihtI kisassa kotiladuillaan. Kuvassa on Jasmin Kähärä. LEHTIKUVA / Miska Puumala

STT-Lehtikuva

Jämin Jänne voitti maastohiihdon Suomen cupin miesten viestin Vuokatissa, kun miehet kisasivat sunnuntaina perinteisellä hiihtotavalla. Jämin ankkuri Ristomatti Hakola karisti päätösosuudella Imatran Urheilijoiden Ville Ahosen 2,8 sekunnin ja Puijon Hiihtoseuran Joonas Sarkkisen kahdeksan sekunnin päähän.

Hakolan tavoin maajoukkuemiehistä myös Perttu Hyvärinen avasi kautensa. Hän hiihti Puijon toisen osuuden ja nosti kuuden kilometrin pätkänsä aikana joukkueen 13,3 sekunnin takaa voittotaisteluun.

–  Ei tuo häävi ollut. Jotain sellaista perus-Perttua, mitä näkee alkukaudesta. En ole tyytyväinen, ja oli tukkoista menoa, mutta ei se kaukana ole. Nyt päästään vasta lumen makuun, Hyvärinen jutteli Yleisradion televisiolähetyksessä.

Viimeisessä vaihdossa Imatralla oli 0,7 sekunnin kaula Jämiin ja 2,7 sekunnin kaula Puijoon, mutta Hakola viimeisteli hänen, Aku Nikanderin ja Lauri Lepistön urakan voitokkaaksi. Nikander sai viestipaikan, kun maajoukkuemies Markus Vuorela parantelee murtunutta nilkkaansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  "Maken" ikävän onnettomuuden jälkeen pääsin mukaan. Voin olla tyytyväinen suoritukseeni, keikkamiehenä kisaava Nikander sanoi.

Tasatyöntöä

Lauantain vapaan sprintin jälkeen elohopea painui Sotkamossa pakkaselle, ja lumenhärmä verhosi kangasmaastot. Osa hiihtäjistä lähti sunnuntain perinteisen urakkaan ilman pitovoiteita.

–  Vuorisen Lauri sanoi, että meinaa lähteä tasurilla, Lepistö mainitsi Skiteam 105:n ankkurin, joka nosti joukkueensa kahdeksanneksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Perttu oli kanssani samalla osuudella, ja sovimme, että menemme tasurilla.

Myös Hakola luotti ylävartalovoimiinsa.

–  Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo (Niskanen) naura Oloksella, Hakola naurahti ja viittasi seuraavan viikonlopun kilpailuun.

Hakolan menoa on hidastanut esimerkiksi jalkavamma, jonka hän sai kolhittuaan itseään huonekaluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Takana on surkea harjoituskausi. Jos tammikuuhun mennessä pääsisi liikenteeseen. Ei saisi olla enää yhtään päivää sairaana.

Imatran Urheilijoiden avaaja Miro Karppanen kärsi sauvarikon ja menetti vielä varavälineenkin. Remi Lindholm taisteli hienosti toisella osuudella ennen kuin Ahonen pääsi viimeistelemään kakkossijan ennen Puijon ankkuri Joonas Sarkkista. Hyväristä ja Sarkkista ennen Puijon viestiä vei Antti Honkimaa.

Oloksella odottavan kilpailun jälkeen Suomen cup jatkuu kahden viikon päästä Taivalkoskella. Maailmancup alkaa marraskuun viimeisenä viikonloppuna Rukalla.

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti kotiladuillaan

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti maastohiihdon naisten viestin kotiladuillaan Vuokatissa järjestetyissä Suomen cupin kilpailuissa. Joukkueessa hiihtivät sunnuntaina Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä. Perinteisen kilpailussa hiihdettiin kolme neljän kilometrin osuutta.

Jämin Jänne johti ensimmäisessä vaihdossa, kun Josefiina Böök piti hyvää vauhtia avausosuudella. Toisella osuudella Nissinen kiri nopeasti kiinni 4,7 sekunnin kaulan ja repäisi lopulta pitkän karkumatkan.

–  Katri kävi pelottelemassa, että hänen ei tarvitsisi hiihtää henkihieverissä, Nissinen viittasi Yleisradion televisiolähetyksessä Lylynperälle hankittavaan etumatkaan.

Nissiselle startti oli kauden ensimmäinen. Hän ei ollut mukana lauantain vapaan sprintissä

–  Oli kiva tulla hiihtämään. Jo eilen katsoin, että pääsisinpä hiihtämään.

Hän hankki maajoukkuetoveri Lylynperälle lopulta 25,8 etumatkan muihin ankkureihin verrattuna. Lylynperä sinetöi voiton varmasti, kun eroa maalissa oli 20 sekuntia.

–  Tuntui yllättävän hyvältä. Aloin passailla lopussa, kun tiesin, että voin hävitä vain kaatumalla. Vilma lupasi 20 sekuntia etumatkaa. Tiesin, että meillä on toivoa, jos tullaan edes tasoissa vaihtoon, Lylynperä tuumi.

"Anne lähti kovaa"

Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu olisi ollut kova tekijä voittotaistelussa, jos olisi päässyt ankkuriosuudelleen kärjen mukana. Lauantain sprinttivoittaja lähti ladulle viidentenä 29 sekuntia kärjestä, mutta vain 3,2 sekunnin päässä kakkossijasta.

Joensuu pääsi nopeasti Kainuun Hiihtoseuran ankkurin Anne Kyllösen tuntumaan ja niputti hänet loppusuoralla. Toiseksi yltäneessä Vantaan joukkueessa hiihtivät myös Anni Kainulainen ja Marjaana Pitkänen.

–  Suunnitelma oli, että otan heti kiinni. Mutta Anne lähti kovaa, Joensuu kertasi.

Kyllösen selkä pysyi sopivan lähellä, ja Joensuu otti kiinni viimeisessä nousussa. Kyllönen pääsi vielä viimeiseen laskuun edellä, mutta sprintteri Joensuu oli vahva lopussa.

–  Ajattelin kokeilla vielä kerran. Loppusuoralla olin jo varma, etten häviä, Joensuu sanoi.

Kyllönen toipui hiljattain flunssasta, mutta lyhyet matkat eivät ole muutenkaan hänen vahvuutensa.

–  Yritin pitää vauhtia. Helppo latu ja nopea nelonen. En ole päässyt sille tasolle, millä olin ennen flunssaa. Tekemistä riittää.

Kyllöstä ennen Kainuun Hiihtoseuran viestiä veivät Johanna Ukkola ja Heini Hokkanen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi