play

KPL venyttää pesäpalloilun kultataistoa – ”Teemana oli, että on iskettävä heti alussa!”

Kouvolan Pallonlyöjät voitti tamperelaisen Manse PP:n tämän kotikentällä. LEHTIKUVA / Kalle Parkkonen

Kouvolan Pallonlyöjät voitti tamperelaisen Manse PP:n tämän kotikentällä. LEHTIKUVA / Kalle Parkkonen

STT-Lehtikuva

Tamperelaisjoukkue Manse PP hukkasi sunnuntaina ensimmäisen mahdollisuuden katkaista Superpesiksen finaalisarja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Tampereella Kaupin stadion oli ahdettu 2  800 katsojalla ähkyyn asti täyteen, mutta kotiyleisön kannustus ei riittänyt.

Manse hävisi sunnuntaina kolmannen loppuottelun 0–1 (0–3, 1–1), joten KPL kavensi otteluvoitot 1–2:een. Mestaruus ratkeaa ensi lauantaina Kouvolassa tai sunnuntaina Tampereella.

KPL:n ulkokenttä kesti isäntien pommituksen kymmenessä kolmostilanteessa. Vieraat tekivät juoksunsa kahdeksasta kolmostilanteesta, avausjaksolla putkeen ensimmäisessä vuoroparissa ja toisella jaksolla Arttu Ruuskan tyhjän kentän kunnarina.

–  Peliin oli tosi helppo lähteä. Kunnaritilanteessa sain ottaa vähän riskiä. Siellä oli kolmosvahtina nuori poika. Severille (Tikkakoski) ei oltu paljoa lyöty, korosti kymmenessä pudotuspelissä lisäksi vain yhden tavallisen juoksun lyönyt Ruuska, 23.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pystyimme käsittelemään tilanteen lauantain tappion jälkeen oikein. Olisi sitä saattanut 0–2:ssa myös miettiä, ettei saumaa enää ole. Teemana oli, että on iskettävä heti alussa, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kommentoi.

Kouvola nollasi

KPL:n isku avausjaksolla oli liki tyrmäävä: isäntien nollaus ensin sisällä ja sen jälkeen kolmen juoksun tasoittava vuoro kolmesta kolmostilanteesta. Janne Kivipelto iski torjumattoman kakkosjatkekumuran. Matti Latvalan ja Ossi Meriläisen kotiutuksissa isäntien Tikkakoskelle ja Juuso Myllyniemelle sattui ulkokentällä juoksun arvoinen lipsahdus.

Mansen vaihtajat rakensivat hyvin tilanteita kotiutusosaston miehille, mutta jokeri Juha Niemi hukkasi kuusi sekä lyöntijärjestyksen kotiuttajat Henri Puputti ja Juha Puhtimäki kaksi kotiutussaumaa mieheen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tuon näköistähän tämä on, kun kotiutukset eivät ole ihan kohdallaan. Tässä ehtii nyt pitää finaalien välissä jopa muutaman harjoituksen ja jonkun palaverinkin, Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen hymähti.

Kolme ensimmäistä loppuottelua pelattiin viidessä päivässä.

Siilinjärvi säilytti pääsarjapaikkansa

Oulun Lippo Juniorit hyytyi toisena vuonna peräkkäin kalkkiviivoilla nousuaikeissaan Superpesikseen. Vuosi sitten Lippo hävisi Ykköspesiksen viidennen loppuottelun Haminan Palloilijoille kotiutuskisassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ehti kulua päivää vaille vuosi, kun Lippo hävisi sunnuntainakin kotikentällään ratkaisukohtaamisen Siilinjärven Pesikselle supervuoroparin jälkeen 1–2 (1–3, 1–0, 0–1).

Kolmannen peräkkäiskauden Superpesiksessä pelannut SiiPe säilytti sarjapaikkansa voitoin 3–2.

Lipon onnistujia 2  157 katsojan todistamassa ottelussa Raksilassa olivat kaksi juoksua lyönyt jokeri Aapo Hiltunen (2 kärkilyöntiä/5 yritystä) ja lukkari Miika Keski-Petäjä (5/6).

SiiPen suurimmat sankarit olivat kolmosvahti Ville Lantiainen (6/9) ja ykkösvahti Matias Hänninen (5/13). Supervuoroparin voittojuoksun löi jokeri Jiri Pippola, joka iski karsintapeleissä Haminaa ja Lippoa vastaan yhteensä 15 juoksua.

Koronapoikkeuksien jälkeen Superpesis supistetaan 14 seuran sarjaksi. Nousua yrittäneet Lippo ja Jyväskylän Lohi eivät pystyneet lunastamaan pääsarjapaikkaa. Hamina putosi yhden vuoden visiitin jälkeen takaisin Ykköspesikseen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi