play

Kritisoidut Qatarin MM-kisat pumppaavat Fifalle valtavasti rahaa

Gianni Infantinon mielestä suuri osa Qatarin MM-kisojen kritiikistä on kohtuutonta. Hän syytti länsimaita tekopyhyydestä. LEHTIKUVA/AFP

Gianni Infantinon mielestä suuri osa Qatarin MM-kisojen kritiikistä on kohtuutonta. Hän syytti länsimaita tekopyhyydestä. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Qatarissa sunnuntaina alkava jalkapallon miesten MM-turnaus on kerännyt runsaasti kritiikkiä, mutta ainakaan Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon mukaan kattojärjestön tulovirroissa arvostelu ei näy.

–  Kaiken kaikkiaan nämä MM-kisat tuottavat Fifalle noin 600–700 miljoonaa dollaria (noin 580–675 miljoonaa euroa) enemmän kuin viime MM-turnaus, Infantino sanoi lauantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Infantinon mukaan mediaoikeudet ovat nousseet noin 200 miljoonalla, sponsorointi saman verran ja lipunmyynti sekä vip-paketit yhteensä 200–300 miljoonalla dollarilla edellisiin MM-kisoihin verrattuna. Infantino kertoi paljastavansa Fifan neljän viime vuoden maailmanlaajuiset tulot kansallisille lajiliitoille sunnuntaina.

Miesten MM-lopputurnaukset pumppaavat Fifalle valtavasti rahaa ja näkyvät järjestön tulovirroissa selvinä piikkeinä. Fifan omien talousraporttien mukaan kattojärjestön maailmanlaajuiset kokonaistulot olivat vuonna 2018 yli 4,6 miljardia dollaria ja tilikauden voitollinen nettotulos yli 1,8 miljardia dollaria. Kyseisenä vuonna pelattiin miesten maailmanmestaruudesta Venäjällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Infantino kommentoi alkoholikieltoa

Turnausta on kritisoitu muun muassa Qatarin heikon ihmisoikeustilanteen, MM-projekteissa työskentelevien siirtotyöläisten surkeiden olojen, valtavien kisakustannusten ja lopputurnauksen ajankohdan takia. Lisäksi turnauksen myöntämiseen Qatarille on liitetty vahvoja lahjusväitteitä.

Parina viime päivänä keskusteluun on noussut päätös, joka kieltää alkoholin myymisen Qatarin MM-stadioneilla. Stadioneilla on tarjolla alkoholijuomia vain vip-tiloissa, joissa kestitään esimerkiksi Fifan väkeä. Kisavieraat voivat ostaa alkoholia vain tietyillä fanialueilla ja hotelleissa, joiden ravintoloilla on anniskeluoikeudet.

–  Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos ei voi juoda olutta kolmeen tuntiin, pärjää kyllä, Infantino totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Infantino syytti länsimaita tekopyhyydestä

Infantino piti lauantaina Dohassa tiedotustilaisuuden, jossa hän esitti tunnin mittaisen yksinpuhelun. Infantinon mukaan suuri osa Qatarin MM-kisojen kritiikistä on kohtuutonta. Hän syytti länsimaita tekopyhyydestä.

–  Olen eurooppalainen. Sitä, mitä olemme tehneet 3  000 vuotta ympäri maailmaa, meidän pitäisi pyytää anteeksi seuraavat 3  000 vuotta ennen kuin annamme moraalisia opetuksia, Infantino jyrähti AFP:n mukaan.

Infantino myös yhdisti Qatarin siirtotyöläisten asemaan kohdistetun kritiikin kokemuksiinsa italialaisten maahanmuuttajien poikana Sveitsissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se, mitä olen nähnyt, tuo mieleeni henkilökohtaisen tarinani. Olen siirtotyöläisten poika. Vanhempani työskentelivät todella kovasti vaikeissa tilanteissa, Infantino sanoi.

Turnaus alkaa sunnuntaina Qatarin ja Ecuadorin välisellä A-lohkon ottelulla.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi