play

Kuuden metrin ylitys jäi Duplantisilta haaveeksi Eugenen Timanttiliigassa – "Olen hieman katkera"

"Haluan ylittää kuusi metriä aina, kun aloitan minkä tahansa kilpailun", sanoi Armand Duplantis. (kuva maaliskuulta 2022)
LEHTIKUVA / AFP

"Haluan ylittää kuusi metriä aina, kun aloitan minkä tahansa kilpailun", sanoi Armand Duplantis. (kuva maaliskuulta 2022) LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Ruotsin seiväshyppääjätähti Armand Duplantis avasi ulkoratakautensa Timanttiliigan kilpailussa Eugenessa tuloksella 591. Duplantis ja muut seiväshyppääjät päästettiin Oregonissa irti odotettua aikaisemmin, sillä järjestäjät aikaistivat seiväskilpailua vuorokaudella lauantaille luvatun sateen takia.

Yhdysvaltalaissyntyinen Duplantis yritti kilpailussa korkeutta 607, mutta kolme niukkaa epäonnistumista jättivät ruotsalaisen tyytymättömäksi.

–  Haluan ylittää kuusi metriä aina, kun aloitan minkä tahansa kilpailun. Voittaminen oli tärkein asia, mutta olen hieman katkera, etten onnistunut 607:ssä, Duplantis totesi.

Hallitseva olympiavoittaja Duplantis voitti aiemmin toukokuussa järjestetyn Dohan Timanttiliiga-kisan, mutta kilpailu järjestettiin kovan tuulen takia sisäkentällä. Ruotsalaisen maailmanennätys on viime maaliskuussa hallissa tehty 620.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltain Chris Nilsen oli toinen tuloksella 581 ja Norjan Sondre Guttormsen kolmas samalla tuloksella.

Myös muita kenttälajeja siirrettiin

Kisajärjestäjät siirsivät myös naisten korkeushypyn ja kiekonheiton perjantaille. Ukrainalainen Jaroslava Mahutshih voitti korkeuskisan kauden kärkituloksella 200. Kiekonheiton kärkinimi oli yhdysvaltalainen olympiavoittaja Valarie Allman, joka kiskaisi välineen 68,35 metriin.

Naisten ja miesten 5  000 metrillä yritettiin maailmanennätyksiä, mutta Etiopian Ejgayehu Taye ja Ugandan Joshua Cheptegei joutuivat tyytymään kauden kärkituloksiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tayen tulos 14.12,98 jäi reilut kuusi sekuntia Letesenbet Gideyn maailmanennätyksestä. Olympiavoittaja ja ME-mies Cheptegei pysäytti kellon aikaan 12.57,99 jääden yli 22 sekunnin päähän omasta ennätyksestään.

Timanttiliiga-kilpailu jatkuu lauantaina Suomen aikaa kello 23. Kisapaikka Eugene järjestää myös yleisurheilun MM-kilpailut heinäkuussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi