play

Kuuntele Aitiopaikalla-ohjelma: Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen ja valtuuston varapuheenjohtaja Timo Elo perkaavat Vesikon tilannetta – "Uimahalli on korkealla meidän seuraavissa isoissa investoinneissa"

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa puidaan tällä viikolla uimahalli Vesikon ja Joensuun liikuntapaikkojen tilanteita sekä Joensuun profiloitumista urheilukaupungiksi. Keskustelemassa ovat Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen (kesk.), 29, ja Joensuun kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Timo Elo (kok.), 59. Karjalaisen toimituksesta äänessä ovat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen.

Vesikon huono kunto on puhuttanut viime aikoina ja se, milloin Joensuuhun voitaisiin saada uusi uimahalli. Tilakeskus on esittänyt, että ensin remontoitaisiin Rantakylän uimahalli ja vasta vuoden 2026 jälkeen ryhdyttäisiin panostamaan uuteen Vesikon tilalle tulevaan uimahalliin.

– Onhan se Vesikon tilanne huolestuttava. Pitää muistaa, että sekä Vesikon että Rantakylän uimahallit ovat kuntoselvitysten mukaan erittäin heikossa kunnossa ja tarvitsevat toimenpiteitä tulevien vuosien aikana. Rantakylä on laitettu tehtäväksi ensin, koska jos Rantakylän rakennuksen kunnostusta lykätään, niin voi olla, ettei sitä pystytä enää peruskorjaamaan. Kustannukset kasvaisivat, jos sinnekin pitäisi tehdä uusi uimahalli, Jere Nuutinen muistuttaa ohjelmassa.

Hankesuunnitelmat Joensuun uimahalleista tehdään ensi vuoden aikana. Kun uimahallien kustannukset ovat tiedossa, niin hankkeet asetetaan kaupungin investointeihin tuleville vuosille.

– Kun saamme hankesuunnitelmat, niin voimme tehdä kokonaisharkintaa ja päätöksiä siitä, missä järjestyksessä uimahallien osalta edetään, Nuutinen toteaa.

1960-luvun lopulla valmistuneen Vesikon rakennuksen remontointi ja laajennus on siirtynyt 2000-luvulla, ja nyt rakennus on korjauskelvoton.

– Kaupunki on priorisoinut, että koulut ja päiväkodit ovat olleet ensisijaisia investointikohteita. Uimahallihanke on ollut iso ja se on jäänyt jalkoihin, jolloin urheilussa on tehty pienempiä hankkeita, ja nyt olemme uimahallin osalta myöhässä. Näin huono Vesikon kunto on tullut hieman yllätyksenä, Timo Elo puntaroi.

– Parhaimmillaankin meillä voisi olla uusi uimahalli keskustassa aikaisintaan kahden tai kolmen vuoden päästä. Investointibudjetti on tiukka, mutta kyllä uimahalli sinne laitetaan. Se on tärkeä hanke ja korkealla meidän seuraavissa isoissa investoinneissa, Elo miettii.

Ohjelman lopussa kuullaan yleisiä urheilumaailman plussia ja miinuksia, Koripalloliiton puheenjohtajan Timo Elon ajatuksia Suomen koripallon tilanteesta ja millainen on Jere Nuutisen urheilutausta.

Ajankohtaisia urheiluaiheita käsittelevä Aitiopaikalla-ohjelma julkaistaan Karjalaisen verkkosivuilla keskiviikkoisin, ja kaikki ohjelmat löytyvät osoitteesta karjalainen.fi/podcast. Ohjelma on kuunneltavissa myös Spotifyssa sekä Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi