play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Jippo kaipaa parempia jalkapallon olosuhteita Joensuuhun – "Jalkapallon osalta urheilukaupunkimme Joensuu on bajamaja-kaupunki"

Jarmo Sieviläinen

Jipon väki on tyytymätön jalkapallon olosuhteisiin Joensuussa. Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-ohjelmassa Jipon toiminnanjohtaja ja pelaaja Timo Tahvanainen, Jipon olosuhdevastaava ja monessa lajissa vaikuttava Jussi Väisänen sekä Jippo-junioreiden puheenjohtaja Jani Koivunen ruotivat joensuulaisen jalkapallon olosuhdeongelmia. Ohjelmaa juontaa Karjalaisen urheilun tuottaja Jarmo Sieviläinen.

Jipon jalkapalloväki kaipaa Joensuuhun parempia sosiaalitiloja pelipaikkojen yhteyteen ja lisää tekonurmikenttiä lajin isolle harrastajamäärälle.

– Bajamaja-kaupunkihan tämä urheilukaupunkimme Joensuu on jalkapallossa. Mehtimäen tekonurmikentällä ei ole esimerkiksi suihkuja tai wc:tä, eivätkä vaatimattomat puitteet sovi Mehtimäen ja urheilukaupunki Joensuun brändiin, Jussi Väisänen miettii.

Jalkapallon olosuhteet ovat parantuneet Joensuussa viime vuosina, kun Rantakylään valmistui jalkapallohalli ja Mehtimäen ja Koillispuiston tekonurmikenttiä on kunnostettu. Jipossa nähdään, että paljon olisi vielä parannettavaa.

– Onhan tämä poikkeuksellisen heikko tilanne, kun Joensuussa on noin tuhat jalkapallon harrastajaa ja tänä kesänä käytössä on vain yksi kenttä, jossa voi pelata jalkapalloa. Kajaanissa on puolet vähemmän harrastajia, mutta viisi kertaa enemmän kenttiä kuin Joensuussa. Joensuuhun pitäisi rakentaa monen lajin käyttöön sopivat tekonurmikentät eri kaupunginosiin, Jani Koivunen pohtii.

– Nyt meillä ei ole mahdollisuuksia järjestää lasten jalkapalloturnauksia Joensuussa, kun millään kentällä ei ole pukukoppeja. On täysi vitsi, että joudumme anomaan liitolta pidemmät puoliajat, koska joudumme kuljettamaan pelaajia bussilla muualle pukukoppiin ja takaisin, Koivunen ruotii.

Jipon edustusjoukkue pelaa tällä kaudella kotiottelut käytännössä neljällä eri kentällä.

Jipon Suomen cupin ottelu JJK:ta vastaan on ensi tiistaina Rantakylän jalkapallohallissa. Jipon kotiavaus Kakkosessa pelataan sunnuntaina 15. toukokuuta Koillispuiston tekonurmella. Sen jälkeen joukkue pelaa ainakin neljä kotiottelua Joensuun keskuskentällä ennen pääsyä heinäkuussa remontissa olevalle Mehtimäen tekonurmelle.

Jipon tämän kauden kotiottelut ovat nähtävissä suorina ja selostettuina lähetyksinä Karjalaisen verkkosivuilta.

Aitiopaikalla-ohjelmassa keskustellaan joensuulaisen jalkapallon tilanteen ja olosuhteiden lisäksi Jipon alkavasta Kakkosen kaudesta. Perinteiseen tapaan esillä ovat myös urheilumaailman plussat ja miinukset.

Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18 jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi