play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Joensuun Kiekko-Poikien uusi päävalmentaja Simo Karjalainen ruotii JoKP:n vaisua syksyä – "Jääharjoittelun vaatimustaso ja tietyt laatukriteerit eivät ole olleet riittäviä"

Jarmo Sieviläinen

Kaksi viikkoa sitten Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentajaksi kohonnut Simo Karjalainen, 35, kertoo Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa, millaista hänen ja joensuulaisjoukkueen Mestis-syksy on ollut myllerrysten keskellä. Ohjelmassa keskustelevat myös Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen.

Apuvalmentajana toiminut Karjalainen nimitettiin JoKP:n päävalmentajaksi potkut saaneen Kari Martikaisen tilalle. Karjalaisen kanssa ruoditaan valmentajavaihdosta ja sitä, miksi joukkueen alkukausi on sujunut niin vaisusti.

– Emme ole olleet tarpeeksi jämäkkiä kiekon kanssa. Meiltä on viety kiekkoa lavasta, ja viime pelissäkin vastustaja sai avauserään kuusi riistoa, Karjalainen miettii ohjelmassa.

– Meidän on luotava sellainen arki ja toimintaympäristö, että nuoret pelaajat kehittyvät, ja se on meidän valmentajien vastuulla. Harjoittelu ei voi olla aina kivaa. Tällä viikolla olemme kamppailleet pienessä tilassa ja vaatineet kovia iskuja.

– Jääharjoittelun vaatimustaso ja tietyt laatukriteerit eivät ole olleet riittäviä, ja se näkyy suoraan pelissä. Kyllä näistä pelaajista pitää saada enemmän irti, Karjalainen näkee.

JoKP:n päävalmentaja käy myös läpi, millaista on hänen yhteistyönsä uuden apuvalmentajan Mikko Rämön kanssa, millainen joukkue JoKP:lla on kasassa ja miltä seuran liigahaaveet vaikuttavat.

Ohjelmassa perataan lisäksi Karjalaisen omaa kiekkotaivalta Jokipoikien junioreista Etelä-Karjalaan ja takaisin Joensuuhun sekä suorasukaisen ja puheliaan valmentajan tyyliä ja tavoitteita. Yksi vaikuttaja Simo Karjalaisen valmentajuuden taustalla oli Urheilulehteen kirjoittanut joensuulaislähtöinen toimittaja ja valmentaja Petteri Sihvonen.

– Olen käynyt 3-vuotiaasta asti edustusjoukkueen peleissä ja kummini Jouni "Vänni" Mustosen kautta 4-vuotiaasta lähtien edustuksen saunailloissa. Minulla on ollut jo kymmenen vuotta tavoitteena, että olen Jokipoikien eli Joensuun Kiekko-Poikien edustuksen päävalmentaja, Karjalainen kertoo.

Ohjelman lopussa mietitään perinteiseen tapaan urheilumaailman plussia ja miinuksia.

Keskiviikkoisin Karjalaisen verkkosivuilla ilmestyvä Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18 ja Spotifyssa. Kaikki Aitiopaikalla-ohjelmat löytyvät osoitteesta karjalainen.fi/podcast.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi