play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Kontiolahden maailmancupin johtajat Sami Leinonen ja Jarno Lautamatti miettivät kisajärjestelyjä – Odotuksissa on 1 500–3 000 katsojaa per päivä

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa perehdytään tällä viikolla ampumahiihdon Kontiolahden maailmancupin järjestelyihin. Keskustelemassa ovat Kontiolahden kisatapahtuman johtaja Sami Leinonen sekä Kontiolahden Urheilijoiden toiminnanjohtaja ja kisojen apulaisjohtaja Jarno Lautamatti. Karjalaisen toimittajista äänessä on Jarmo Sieviläinen.

Kontiolahdella järjestetään maailmancupin avaus ensi viikolla tiistaista sunnuntaihin. Kisajärjestäjät myöntävät, ettei yleisöä ole välttämättä helppoa saada kisapaikalle.

– Jalkapallon MM-kisat ovat vaikuttaneet maailmancupin kisojen alkamisaikoihin, mikä tuo oman haasteensa arkisin pidettäviin päiväkisoihin. Onneksi saamme jonkin verran opiskelijoita mukaan arkipäiville. Lisäksi yleisöteltta ja palvelut palaavat stadionille koronarajoitusten jälkeen, Sami Leinonen toteaa ohjelmassa.

Jarno Lautamatti odottaa Kontiolahden kisoihin arkipäivisin noin 1 500 katsojaa ja lauantaina ja sunnuntaina 2 500–3 000 katsojaa per päivä.

Ohjelmassa selvitetään, millaisia maailmancupin kisapäivät ovat vastuuhenkilöille, mitä uutta Kontiolahden stadionille on suunniteltu ja mitä Kontiolahden kisajärjestäjät ajattelivat, kun vuoden 2027 MM-kisat annettiin Kontiolahden sijasta Viron Otepäälle.

– Baltian maissa ei ole ollut aiemmin MM-kisoja, ja IBU halusi MM-kisat uudelle markkina-alueelle. Otepää onnistui viime talvena omassa maailmancupissaan erinomaisesti ja heillä oli paljon yleisöä, Lautamatti tuumaa.

Ohjelmassa pohditaan myös Suomen ampumahiihdon tilannetta ja mitä Kontiolahdella ajatellaan Liperin Pärnävaaralle tulleesta ensilumenladusta.

– Pitkässä juoksussa pitää miettiä, riittääkö näin pienellä talousalueella asiakkaita kahdelle ensilumenladulle, Lautamatti kommentoi.

Ohjelmassa käydään läpi myös Leinosen ja Lautamatin muut roolit urheilussa ja urheilumaailman ajankohtaiset plussat ja miinukset.

Keskiviikkoisin julkaistavat Aitiopaikalla-ohjelmat ovat kuunneltavissa Radio Rexissä kello 18 ja osoitteessa karjalainen.fi/podcast. Ohjelmat löytyvät myös Spotifysta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi