play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Kultaleijonien Kari Lehtonen, 55, ponnisti menestyneeksi maalivahtivalmentajaksi Lieksan Hurtista ja on nyt maajoukkueen kainalopieruäijä ja purkkaa jyystävä "Rotikka"

Jarmo Sieviläinen

Tällä viikolla Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa pureudutaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen kultahuumaan Leijonien maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen, 55, kanssa.

Pohjois-Karjalassa vuosina 1996–2007 valmentanut Lehtonen ponnisti Lieksan Hurttien ja Jokipoikien kautta SM-liigaan ja on saavuttanut A-maajoukkueessa muun muassa olympiavoiton ja kaksi MM-kultaa.

– Eihän sitä olisi uskonut silloin, kun suihkin Lieksassa ja Joensuussa menemään, että tällainenkin on joskus edessä, mutta näin ne asiat näyttävät kääntyvän ja loksahtelevan, Lehtonen kertaa ohjelmassa.

Tuoreinta maailmanmestaruutta hän sanoo juhlineensa vesilinjalla.

– Finaalissa tunteet menivät niin kuin olisi ollut kaksi kertaa nopeutetulla huvipuiston vuoristoradalla. Kun maali tuli jatkoajalla, niin sain tapella hapen ja typen yhdistelmän kanssa, jäänkö tajuihin, kun huusin niin paljon ulospäin, Lehtonen luonnehtii värikkääseen tapaansa.

Valmentaja kuvailee olevansa maajoukkueen kainalopieruäijä.

– Se tarkoittaa, että pidetään hyvää fiilistä ja vireystilaa yllä pitkien leiritysten ja kisojen aikana.

Moni on nähnyt televisiokuvista, kuinka Kari Lehtonen syö kiivaasti purukumia ottelujen aikana.

– Sain täällä lempinimen "Rotikka" eli rottweiler, kun söin purkkaa sillä tavalla. Se alkoi aikoinaan Ässissä, kun jännitys oli purettava johonkin. Siviilissä en syö purkkaa juuri lainkaan, mutta sitä on suussa aina, kun olen jäällä.

Lehtonen on toiminut uransa aikana muun muassa NHL:n parhaisiin maalivahteihin kuuluvan Juuse Saroksen valmentajana. Hämeenlinnassa asuva Lehtonen ei innostunut koskaan KHL:ssä valmentamisesta, eikä näe tulevaisuudessa uraansa myöskään NHL:ssä.

Jatkossa Lehtonen työskentelee A-maajoukkueen lisäksi Jääkiekkoliitossa maalivahtipelin kehityspäällikkönä sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueen apuna. Työssään hän mentoroi SM-liigan ja Mestiksen maalivahtivalmentajia.

Kari Lehtosen kanssa Aitiopaikalla on keskustelemassa Karjalaisen urheilun tuottaja Jarmo Sieviläinen.

Keskiviikkoisin ilmestyvä Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa myös Spotifyssa sekä Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18 jälkeen. Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi