play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Suomen salibandymaajoukkueen tuleva päävalmentaja Esa Jussila, 42, kertoo laajasti huippupestistään, urastaan ja miettii Suomen nykyistä MM-joukkuetta

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa keskustellaan tällä viikolla Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentajana tammikuussa aloittavan joensuulaisen Esa Jussilan, 42, kanssa. Ohjelmassa ovat äänessä myös Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen.

Jussila kertoo ohjelmassa, miten hän päätyi maajoukkueen päävalmentajaksi, millainen hän on valmentajana ja miten hänen arkensa Joensuussa lutviutuu päävalmentajan tehtävien kanssa. Lisäksi muistellaan Jussilan hienon pelaajauran käänteitä.

Jussila on maajoukkueen pääluotsina uudessa roolissa, koska hän ei ole valmentanut Suomessa ja on toiminut aiemmin päävalmentajana vain Sveitsin Alligator Malansissa vuosina 2016–2017.

– Nyt olen katsonut paljon F-liigapelejä, joten pohjatyöt ovat jo alkaneet. Minulla on ollut laaja tietämys Sveitsin pelaajista, mutta Suomen osalta syvempi tietämys on rajoittunut 25 huippupelaajaan, Sveitsin apuvalmentajana toiminut Jussila toteaa ohjelmassa.

Hän ei ole lähtenyt Suomessa mukaan seuravalmennukseen.

– Perheelliselle ja työssä käyvälle ihmiselle liiga- tai Divari-joukkueen valmennus on iso kuorma hoidettavaksi. Nostan hattua jokaiselle, joka pystyy sen tekemään. Se on ollut itselleni mahdoton yhtälö, tilitoimistossa työskentelevä Jussila tuumaa.

Ohjelmassa pohditaan myös runsaan viikon päästä Sveitsissä alkavia salibandyn MM-kisoja, Suomen maajoukkueen tilannetta ja maiden välisiä tasoeroja.

– Suomen puolustukseen on tullut muutoksia, ja kolme MM-joukkueen puolustajaa (Mikko Leikkanen, Janne Lamminen ja Otto Lehkosuo) on ollut nyt sivussa, joten siinä mielessä tilanne ei ole optimaalinen, Jussila pohtii.

Podcastin lopussa käsitellään perinteiseen tapaan urheilumaailman ajankohtaiset plussat ja miinukset.

Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18 vieraiden suosikkibiisien kera. Keskiviikkoisin ilmestyvät ohjelmat löytyvät Karjalaisen verkkosivuilta osoitteesta karjalainen.fi/podcast ja Spotifysta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi