play

Kuuntele: Joensuun Uimaseuran valmentajat kertovat Aitiopaikalla-podcastissa Jenna Laukkasen tulosta ja vaativat Joensuuhun kokonaan uutta uimahallia – "On utopiaa ajatella, että selviämme vanhojen Rantakylän ja Vesikon uimahallien remonteilla"

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa käsitellään uintia Joensuun Uimaseuran valmentajien kanssa. JoUS:n valmennuspäällikkö Juha Turunen ja päävalmentaja Petri Hirvonen kertovat ohjelmassa huippu-uimari Jenna Laukkasen Joensuuhun siirtymisen taustat.

Lisäksi käsitellään JoUS:n kehittymistä merkittäväksi ja ammattimaisesti toimivaksi uintiseuraksi ja ennakoidaan tämän viikon Espoon SM-uinteja.

Ohjelmassa paneudutaan myös Joensuun uimahallitilanteeseen, joka ei ole kehittynyt mitenkään vuosikymmeniin. Uintivalmentajat näkevät, että Mehtimäelle tarvitaan kokonaan uusi uimahalli.

Yksi vaihtoehto olisi rakentaa se nykyisen parkkipaikan tilalle Keskuskentän viereen. Kun halli olisi valmis, olisi aika purkaa 1970-luvulla valmistunut Vesikon uimahalli.

– Joensuuhun pitäisi rakentaa ihan ehdottomasti uusi uimahalli. Urheilurakentamisessa on opittu se, että vanhan peruskorjaaminen ei ole järkevä ratkaisu. On utopiaa ajatella, että selviämme vanhojen Rantakylän ja Vesikon uimahallien remonteilla, Juha Turunen paaluttaa.

– Joensuun uimahalleissa on noin 300 000 käyntikertaa per vuosi, eikä sen porukan laittaminen ainakaan 1980-luvulla rakennettuun Rantakylän uimahalliin ole hyvä ratkaisu, koska hallin kapasiteetti ei kestä ja sitä on vaikea laajentaa. Uusi uimahalli toisi terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta kyllä sen 30 miljoonaa euroa takaisin seuraavan kymmenen vuoden aikana, Turunen miettii ohjelmassa.

Allastila on vähissä Vesikon uimahallissa. Lisäksi Niinivaaralta on poistunut Vetrean uimahalli ja Kontiolahdelta varuskunnan uimahalli.

Uintivalmentajat myöntävät turhautuneensa, koska uimahallien kehittäminen on polkenut Joensuussa paikallaan, mutta samalla on rakennettu muita liikunta- ja urheilupaikkoja.

He korostavat, että uinti on tärkeä liikuntamuoto kaikkien kannalta, ei pelkästään kilpaurheilun takia.

– Vain 20–30 prosenttia uimahallien käyttäjistä on uimaseurastamme. Joensuusta puuttuu esimerkiksi fysioterapeuttien käyttöön soveltuva terapia-allas, Petri Hirvonen muistuttaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aitiopaikalla-ohjelman juontaa Karjalaisen toimittaja Jarmo Sieviläinen. Keskustelussa ovat mukana myös urheilumaailman plussat ja miinukset.
Ohjelma on kuunneltavissa Karjalaisen verkkosivujen lisäksi Radio Rexillä keskiviikkoisin kello 18, jolloin urheiluvieraat kertovat ja perustelevat heille tärkeät biisit, jotka laitetaan soimaan.

Olympiauimari Jenna Laukkanen siirtyy Joensuun Uimaseuraan, jota valmentavat Juha Turunen (vas.) ja Petri Hirvonen.

Olympiauimari Jenna Laukkanen siirtyy Joensuun Uimaseuraan, jota valmentavat Juha Turunen (vas.) ja Petri Hirvonen. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi