play

Kuuntele: Keilailun MM-mitalisti Tomas Käyhkö kertoo menestyksensä taustat Aitiopaikalla-podcastissa - "Kyllä tunteet tulivat pintaan"

Jarmo Sieviläinen

Joensuulaislähtöinen keilaaja Tomas Käyhkö, 24, saavutti viime viikonloppuna Dubaissa keilailun MM-hopeaa. Käyhkö selvittää Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastissa menestysvuotensa taustoja ja käy läpi MM-kisojen suorituksensa.

Käyhkö ylsi MM-hopealle vaikeuksien jälkeen, sillä hän pääsi jatkoon vasta uusinnan kautta. Kun heitot alkoivat rullata, niin hän selvisi aina finaaliin asti.

– Kyllä tunteet tulivat pintaan, kun MM-mitali varmistui puolivälieräottelun jälkeen, Käyhkö kertaa ohjelmassa.

Käyhkö sanoo olevansa kova jännittämään keilakisoja, vaikka se ei näykään ulospäin hänen rauhallisesta olemuksestaan. Hän kertoo saaneensa apua tamperelaiselta keilailumaajoukkueen psyykkiseltä valmentajalta Aapo Kilpeläiseltä.

Seuraavaksi Käyhkö tavoittelee menestystä tammikuussa Helsingin EM-kotikisoissa.

Seuraavaksi Käyhkö tavoittelee menestystä tammikuussa Helsingin EM-kotikisoissa. Kuva: Juha Inkinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tomas Käyhkö asuu Mikkelissä, mutta hän pitää itseään edelleen joensuulaisena.

– Olen virallisesti joensuulainen, ja kotipaikkakuntani on Joensuu, josta olen kotoisin. Minulla on edelleen kirjat siellä, koska tunnen olevani joensuulainen.

Mikkeliin Käyhkön veivät aikoinaan ammattikorkeakoulun opinnot. Lisäksi Mikkelistä käsin on lyhyempi matka käydä kisaamassa eri puolilla Suomea kuin Joensuusta.

Käyhkön opinnot ovat tauolla ja hän panostaa nykyään ammattilaisuraansa keilaajana. Käyhkön ajatuksissa on vierailla ensi maaliskuussa Yhdysvaltojen ammattilaiskiertueen PBA:n kisoissa.

Seuraavaksi Käyhkö tavoittelee menestystä tammikuussa Helsingin EM-kotikisoissa, joissa hänellä on kolme mahdollisuutta saada henkilökohtainen mitali.

– Euroopan mestaruutta lähdetään tavoittelemaan, Käyhkö kertoo ohjelmassa.

Aitiopaikalla-ohjelma julkaistaan Karjalaisen nettisivuilla keskiviikkona iltapäivisin. Ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexiltä keskiviikkoisin kello 18 vieraiden suosikkibiisien kera.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi