play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Kalevan Rastin tähtisuunnistajaa Miika Kirmulaa, 27, odottaa sunnuntaina herätys varhain aamuyöllä - "On siihen jo jossain määrin tottunut"

Jani Leinonen

Joensuulaisseura Kalevan Rastin tähtisuunnistaja Miika Kirmula herää tulevana sunnuntaina todella varhain aamuyöllä. Kirmula, 27, juoksee Jukolan viestissä Mynämäessä ankkuriosuuden, joka starttaa noin aamuviideltä.

Kirmula vieraili Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastin vieraana kertomassa mietteistään Jukolan viestin ja kesän arvokilpailujen alla.

Jukolan viesti on myös huippusuunnistajille yksi kauden kohokohdista, mutta tietää Kirmulalle varhaista herätystä sunnuntaina aamuyöllä.

- Herätys keskellä yötä on aina stressaava, kun ei ehkä saa nukuttua. Mutta on siihen jo jossain määrin tottunut, kun sen pari kertaa vuodessa (Jukolassa ja Tiomilassa) tekee. Osaa valmistautua lyhyeen uneen, Kirmula kuvailee.

Kirmula, 27, on keskittynyt tällä kaudella sprinttisuunnistukseen, sillä Jukolan viestin jälkeen edessä ovat sprinttisuunnistuksen MM-kilpailut Tanskassa.

Uran isona tavoitteena Kirmulan mielessä on maailmanmestaruus MM-kotikilpailuissa 2025 Kuopiossa. Tukena on Suomen maajoukkueen uusi päävalmentaja, Kalevan Rastia edustanut suurmestari Thierry Gueorgiou.

Kirmula asuu Liperissä suunnistajapuolisonsa Marika Teinin kanssa. Hän paljastaa podcastissa, tuleeko 15 sekunnin rastinottovirheitä tai vastaavia puitua vielä kotonakin.

Aitiopaikalla Miika Kirmulan kanssa keskustelevat Karjalaisen toimituksesta Jani Leinonen ja Linda Laatikainen.

Aitiopaikalla on kuunneltavissa myös Spotifyssa sekä Radio Rexillä keskiviikkona kello 18. Radiossa kuullaan myös Kirmulan toivebiisit.

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi