play

Krista Tervo yllätti moukarin ennätyskaarella itsensäkin: "On tämä kyllä helpotus"

Krista Tervo heitti naisten moukaria Lahdessa uuden Suomen ennätyksen arvoisesti.

Krista Tervo heitti naisten moukaria Lahdessa uuden Suomen ennätyksen arvoisesti. Kuva: Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Karhulan Katajaisten Krista Tervo sai Lahden heittoringissä nappionnistumisen ja kohensi viimeisellä yrityksellään omissa nimissään ollutta naisten moukarinheiton Suomen ennätystä. Tervo paiskasi gp-kilpailussa lekan viimeisellään tulokseen 74,63 ja huokaili heiton jälkeen helpotuksesta.

Tervon aiempi SE-tulos 74,40 oli syntynyt Portugalissa runsaat kaksi vuotta sitten. Viime vuonna Tervo tuskaili pahasti tekniikkaongelmien kanssa, mutta talven harjoituskaudella kotkalaisheittäjä sai taas juonen päästä kiinni valmentajansa Jukka Vihtosen avustuksella.

– On tämä kyllä helpotus. Viime kauden jälkeen oli kaiken kaikkiaan sellainen olo, että olin aika pohjamudissa. Oli sellainen olo, että uskonko itsekään omaan urheilu-uraani tai uskooko siihen kukaan muukaan. Talvella rakensimme uudestaan sitä itseluottamusta, ja tämä kausi on lähtenyt ihan uudella tavalla käyntiin.

– Kai tämä on joku uusi "chapteri" (luku) omalla uralla, Tervo kertaili.

Itsekriittisenä urheilijana tunnettu Tervo on saanut moukarielämäänsä vastapainoa muun muassa fysioterapeutin opinnoista. 26-vuotias kotkalainen antoi näytteen vireestään jo helatorstaina, kun moukari kantoi Lahdessa lukemiin 72,24.

– Olen saanut elämään vähän uutta näkökulmaa ja sitä kautta olen löytänyt sen, että moukarinheittokin on ihan kivaa välillä. Kyllä tästä voi vielä ihan nauttia, Tervo nauroi.

Tervon mukaan heittämiseen ei ole tehty valmentaja Vihtosen kanssa suuria muutoksia, vaan kyse on ollut pitkälti "hienosäädöstä".

– Ainut asia, jonka olemme muuttaneet on se, että ennen lähdin heittoon kantapään päältä ja nyt lähden päkiän päältä. Nyt tukijalka on paremmin heitossa alla, Tervo valaisi.

Tervo rikkoi SE-tuloksellaan samalla Pariisin olympialaisten tulosrajan. Kauden ensimmäinen suuri etappi eli EM-Rooma on kuitenkin edessä jo kahden viikon kuluttua. Saapasmaata ennen Tervo hioo vielä kuntoaan Pärnussa.

– Totta kai mitali on (EM-kisoissa) mielessä, mutta ensin pitää päästä finaaliin.

Tervo on kamppaillut Suomen ykkösheittäjän paikasta tiukasti Silja Kososen kanssa, joka kisaa viikonloppuna Eugenen Timanttiliiga-tapahtumassa. Kosonen on loistanut uransa alkuvuosina tasaisuudellaan, mutta Tervo on löytänyt SE-piikkiheitot.

Lahdessa kaksi mitattua heittoa merkkauttanut Tervo lähetti terveiset hyvälle ystävälleen.

– Veikkaan, että Siljakin tuosta laittaa vielä tulosta paremmaksi. Siihen on ihan täysi usko, Tervo hymyili.

Lahdessa on heitetty nyt sekä naisten että miesten moukarinheiton Suomen ennätykset. Olli-Pekka Karjalainen paiskasi miesten SE:n 83,30 Lahden stadionilla vuonna 2004.

Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen nappasi Lahdessa moukarikisan toisen sijan kauden parhaallaan 68,60.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi