play

Ferrarilla ja Mercedeksellä hyvä avaus Hollannissa – kotiyleisön suosikilla Verstappenilla hankala perjantai, kuin myös Bottaksella

Perjantain avausharjoitukset menivät kotiyleisön sankarilta Verstappenilta mönkään. Lehtikuva/AFP

Perjantain avausharjoitukset menivät kotiyleisön sankarilta Verstappenilta mönkään. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Formula ykkösten Hollannin gp:n harjoituspäivä toi kaksoisvoitot, kun Mercedeksen hallintaa 1. harjoituksissa seurasi Ferrarin menestys toisissa harjoituksissa. Kotikisassaan menestyspaineita kantava MM-pistekärki, Red Bullin Max Verstappen ei saanut parasta alkua kotikisaviikonloppuunsa.

Toisten harjoitusten ja samalla koko päivän nopeimman ajan kirjasi MM-pistekakkonen Charles Leclerc, ja Ferrari-tallitoveri Carlos Sainz jäi vain 0,004 sekuntia. Avausharjoituksissa tallitoverinsa George Russellin jälkeen toiseksi ajanut Mercedeksen Lewis Hamilton oli toisten harjoitusten kolmas, McLarenin Lando Norris neljäs ja Russell viides.

Verstappenin ajot 1. harjoituksissa tyssäsivät varhain, kun vaihdelaatikko temppuili ja hollantilaistähden ajokki jäi radalle. Tämän myötä toisissa harjoituksissa Verstappen keskittyi kisavauhtiin ja oli kahdeksas, jääden Leclercin kärkiajasta 0,7 sekuntia. Red Bullille huolta tuo sekin, että Sergio Perez oli vasta kahdestoista.

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli kummankin harjoituksen 18:s. Ensimmäisessä sessiossa Bottas jäi kärkiajasta 2,2 sekuntia ja toisessa 1,8 sekuntia. Tallitoveri Guanyu Zhou oli puoli sekuntia Bottasta nopeampi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hankalaa oli, mutta saimme kuitenkin kierroksia aikaan. Vauhtia uupui ja auton tasapainon kanssa oli heittelevää, ehkä se osin johtui tuulesta, mutta kyllä meillä pohdittavaa riittää, koska auto ei tuntunut siltä miltä pitäisi. Aika outoa, koska odotimme pääsevämme täällä ihan hyvään menoon, mutta kyllä vauhtia uupui, Bottas totesi.

–  Meidän on keskityttävä (lauantaisiin) aika-ajoihin, koska ohittaminen on täällä yhä varsin hankalaa. Toki pitkät ajot isommalla polttoainekuormalla tuntuivat hieman paremmilta, mutta luulen, että meidän on painotettava hieman enemmän aika-ajovauhtia, koska jos startataan 15. lähtöruudusta tekee se kisasta vaikeaa. Mutta jos päästään liikkeelle kymmenennestä ruudusta, se on jo parempaa.

Norris kumosi väitteet McLaren-tallitoverien välirikosta

Yksi F1:n viime aikojen puheenaiheista on ollut McLarenin kuljettajatilanne. Brittitalli kertoi elokuun lopulla, ettei Ricciardo jatka tallin palveluksessa enää ensi kaudella, vaikka australialaiskuskin sopimus oli tehty vuoteen 2023.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toista kauttaan McLarenilla ajava Ricciardo voitti viime vuonna Italian gp:n, mutta muuten australialaisen tulokset ovat jääneet odotuksiin nähden heikoiksi.

Ricciardon nuori tallitoveri Norris ei eropäätöksen jälkeen silitellyt vanhempaa virkaveljeään. Norris on MM-pisteissä seitsemäntenä kuusi pykälää Ricciardoa ylempänä, ja jo viime kaudella britti oli australialaista etevämpi.

–  Tarkoitukseni ei ole tehdä pilkkaa, mutta kun katsoo tuloksia... Jos (talli) haluaa, että kaksi kuskia ovat samalla tasolla, sitten en voi olla yllättynyt (tallin päätöksestä), Norris kommentoi Autosportin mukaan Ricciardon lähtöuutista elokuun lopulla.

Tänä viikonloppuna ajettavan Hollannin gp:n alla Norris, 22, oikoi ihmisten käsityksiä tallitoverusten mahdollisesta välirikosta. Brittikuski korosti, että hän ja 33-vuotias Ricciardo tulevat hyvin toimeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Haluan olla ystävä niin monen ihmisen kanssa kuin mahdollista, samalla tavalla kuin olen Danielin kanssa. Jostain syystä ihmiset luulevat toisin, mutta se on täysin perätöntä. Meillä on hauskaa yhdessä, me vietämme aikaa yhdessä, Norris totesi.

F1-seuraajat ovat kiinnittäneet huomiota muun muassa siihen, että McLaren-tallitoverit näkyvät sosiaalisessa mediassa harvoin toistensa seurassa.

–  Olemme kiinnostuneita hieman eri asioista, ja hän on minua vähän vanhempi. Hän ei juurikaan pidä golfista ja niin edelleen. Siksi asiat eivät näy niin paljon sosiaalisessa mediassakaan. Mutta ystävyyssuhteemme on hyvä. Kunnioitamme toisiamme, ja uskon, että teemme niin tulevaisuudessakin, Norris jatkoi.

Piastri-saagalle päätös: nuori australialainen ajaa ensi kaudella McLarenilla

Australialainen Oscar Piastri korvaa maanmiehensä Daniel Ricciardon McLaren-tallin F1-kuljettajana ensi kaudella, kertoi talli.

F2-sarjan mestaruuden viime vuonna voittanut Piastri, 21, oli kohun keskellä, kun "kasvattajatalli" Alpine väitti nuorella australialaisella olevan ensi kaudesta sopimus tallin kanssa ja Piastri kiisti asian. Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti perjantaina päättäneensä, että Piastrilla on sopimus McLarenin kanssa.

–  Olen äärettömän innoissani päästessäni tekemään F1-debyyttini niin maineikkaassa tallissa kuin McLaren. Olen hyvin kiitollinen tästä minulle tarjotusta mahdollisuudesta. Tallilla on pitkät perinteet nuorten lupausten kanssa, ja teen kovasti töitä Landon (Norris) vierellä nostaaksemme tallia eturiviin, Piastri kertoi McLarenin sivuilla.

Alpine kuittasi asian lyhyesti Twitterissä.

–  Pidämme asiaa loppuunkäsiteltynä, ja julkistamme vuoden 2023 kuljettajistomme kun aika on.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi