play

Coloradon supertähdet pilasivat Korpisalon NHL-paluun – ”Ei ollut helpoin ensimmäinen peli”

Viikonlopun toista NHL-ottelua seurasi Tampereen loppuunmyydyssä areenassa noin 12900  katsojaa. Mikko Rantanen tervehti yleisöä pelin jälkeen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Viikonlopun toista NHL-ottelua seurasi Tampereen loppuunmyydyssä areenassa noin 12900 katsojaa. Mikko Rantanen tervehti yleisöä pelin jälkeen. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

NHL:n häntäpään joukkueisiin kuuluva Columbus Blue Jackets jäi kahdesti hallitsevan mestarin Colorado Avalanchen jalkoihin Tampereen NHL-otteluissa, mutta Columbuksen riveistä löytyi taatusti yksi tyytyväinen mies myöhään lauantai-iltana.

Columbus-vahti Joonas Korpisalo teki paluun NHL-kaukaloihin seitsemän ja puolen kuukauden toipumisen vaatineen lonkkavamman jälkeen. Paluu valokeilaan osui kovimpaan mahdolliseen paikkaan hallitsevaa mestaria vastaan, ja vieläpä aivan erityisessä ympäristössä Tampereella.

–  Ei ollut se helpoin ensimmäinen peli 7–8 kuukauden tauon jälkeen, Korpisalo huokasi 1–5-tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Ja ihan syystä, sillä Colorado iski avausosuman suomalaisen taakse ensimmäisellä laukauksellaan jo 33 sekunnin pelin jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Korpisalo ei ehtinyt ottaa yhtään kosketusta kiekkoon, ennen kuin Artturi Lehkonen ampui avausmaalin Nathan MacKinnonin ja Mikko Rantasen alustuksesta.

Rytmi löytyi illan edetessä, mutta entinen Ilves-vahti joutui antautumaan Coloradon tulituksessa viisi kertaa 40 torjunnastaan huolimatta.

Columbus-vahti myönsi, että paluu kaukaloihin Suomessa jännitti hieman normaalia enemmän.

–  Totta kai, ei tämmöisiä pelejä tule hirveän usein. Toisen ja kolmannen maalin olisin voinut ottaa, mutta oli kiva pelata. Ollut tosi makea viikko täällä, ikimuistoinen reissu, Korpisalo sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantaina hattutempun ja tehot 3+1 kerännyt Mikko Rantanen jäi lauantaina Coloradon supertähtien Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin varjoon.

Viikonlopun otteluissa yhteensä seitsemän syöttöpistettä kerännyt MacKinnon syötti lauantainakin kolme maalia, ja maailman parhaaksi puolustajaksi usein tituleerattu Makar keräsi tehot 1+2.

.Ei saatu töitä hoidettua.

Liigan hännillä riutuvalla Columbuksella on vielä pitkä matka edessään, mikäli se aikoo nousta kauden aikana pudotuspelijoukkueeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perjantain ottelussa yhden maalin tehnyt ja toisen syöttänyt tamperelaislähtöinen Columbus-hyökkääjä Patrik Laine jäi lauantaina tehoitta viidestä laukauksestaan huolimatta, mutta oli jäällä peräti kolmen takaiskumaalin aikana.

–  Me tultiin tänne töihin, ja ei oikein saatu töitä hoidettua. Se on sitten ihan sama, oliko meillä jään ulkopuolella hauskaa. Kaksi tappiota tuli, joten siinä mielessä turha reissu, Laine sanoi.

Colorado-hyökkääjien Lehkosen ja Rantasen kohdalla reissu onnistui nappiin. Mukaan lähti neljän pisteen lisäksi liuta henkilökohtaisia onnistumisia.

–  Oli tosi erityistä jakaa tämä Lehkosen kanssa, kun olemme kasvaneet ja pelanneet paljon yhdessä, Rantanen sanoi.

Illan avausmaalin iskenyt Lehkonenkin sai huokaista helpotuksesta, kun yhdeksän ottelun maaliton putki meni poikki.

–  Aina se turhauttaa, kun tulee pidempiä putkia ilman maaleja. Oli tosi kiva tehdä maali, mutta tärkeintä että saatiin ne kaksi pistettä, Lehkonen sanoi.

Viikonlopun toista NHL-ottelua seurasi Tampereen loppuunmyydyssä areenassa 12  897 katsojaa.

-----

Juttua on korjattu klo 22.58: Korpisalo torjui 40 kertaa, ei 39.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi