play

Leijonien tuleva MM-kotiluola on viimeistä silausta vaille valmis: "Euroopan hienoin halli tai ainakin yksi hienoimmista"

Reilut 13 000 katsojaa vetävä areena isännöi keväällä Suomen MM-alkulohkoa, kahta puolivälierää, välieriä ja mitalipelejä. LEHTIKUVA / Mika Kylmäniemi

Reilut 13 000 katsojaa vetävä areena isännöi keväällä Suomen MM-alkulohkoa, kahta puolivälierää, välieriä ja mitalipelejä. LEHTIKUVA / Mika Kylmäniemi

STT-Lehtikuva

Moderni, toimiva ja kompakti, kuvailee jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen Tampereen keskustaan, aivan rautatieaseman kupeeseen valmistuvaa uutta keskusareenaa.

Areenan sisällä vallitsee vielä täysi rakennustyön touhu, mutta kiekkokaukalon laidat muistuttavat jo ensi keväästä, jolloin Tampere palaa jääkiekon MM-kisojen keskuspaikaksi 57 vuoden jälkeen.

–  Hyvältä näyttää. Olen käynyt täällä useammankin kerran, ja välillä on ollut vähän vaikeaa hahmottaa, mitä tästä tulee. Vielä kun viimeistelyt saadaan tehtyä, tämä on Euroopan hienoin halli tai ainakin yksi hienoimmista, Hietanen summasi mediakierroksella areenan uumenissa.

Kaiken nähnyt kiekkovaikuttaja, tamperelaispoliitikko Kalervo Kummola haki areenan vertailukohtia vielä kauempaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Eihän tällaista ole oikeastaan missään muualla Euroopassa, vaan kaikki suuret hallit pakkaavat olemaan kaupungin laidoilla. Tätä voidaan verrata aika lailla Madison Square Gardeniin (monitoimiareena New Yorkissa). On hirvittävän vaikeaa löytää tonttimaata ja Tampereellakin se olisi ollut vaikeaa, ellei olisi tehty tällaista ratkaisua rakentaa radan päälle, Kummola sanoi Tampereella pidetyssä kisainfossa.

Reilut 13  000 katsojaa vetävä areena isännöi keväällä Suomen MM-alkulohkoa, kahta puolivälierää, välieriä ja mitalipelejä. Areenan katsojakapasiteetti saattaa tosin pienentyä hieman MM-kisoihin, sillä esimerkiksi kisatapahtuman media- ja studiopaikat vievät hallissa tilaa.

Paikalliskamppailuista oppia

Hietanen odottaa mielenkiinnolla joulukuun alkua, jolloin Ilves ja Tappara korkkaavat areenan kiekkopelit kahdella paikallisottelulla – täyden yleisön edessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tutkimme silloin hallin sisääntuloja sekä katsojaliikennettä hallin ulkopuolella ja sisällä. Seuraamme myös, miten ravintolat ja VIP-tilat toimivat erilaisissa tarpeissa, ja otamme siitä vinkkiä ja oppia tulevaa varten.

Tampereelle odotetaan MM-kisoihin yleisöryntäystä, sillä kaikki kaupungissa pelattavat ottelut varattiin lippuarvonnan kautta loppuun. Hietasen mukaan Leijonien peleihin vapautuu lähikuukausina vielä "joitain satoja" lippuja. Kaikkiaan lippuarvonnan kautta haettiin 1,6 miljoonaa lippua.

–  Hyvä, että areenalle alkaa tulla tapahtumia, eikä ensimmäinen tapahtuma ole suinkaan meillä. Vuonna 1997 Helsingin areenassa ei ollut maalikaan tainnut vielä seinistä kuivua, kun väki tuli jo sisään, Hietanen viittasi 24 vuoden takaisiin MM-kotikisoihin, joiden päänäyttämönä toimi Helsingin uusi areena.

Puolen miljoonan katsojatavoite

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hietasen mukaan MM-kisajärjestelyt ovat sujuneet tähän asti aikataulussa, ja torstaina paikkansa parrasvaloissa sai muun muassa ensimmäisen esiintymisensä tehnyt kisamaskotti.

Järjestäjät tavoittelevat kisoihin paikan päälle puolta miljoonaa katsojaa. Helsingin areenassa pelattavaan kisojen toisen lohkon otteluihin lippuja on jäljellä runsaasti. MM-organisaatio toivoo pääkaupunkiin etenkin runsaasti katsojia Venäjältä.

–  Siellä on iso katsojapotentiaali. Allegro-junat eivät kulje nyt, mutta asiat varmasti selkiytyvät lähempänä kisoja, Hietanen sanoi ja vakuutti, että kisajärjestäjillä on myös varasuunnitelmia koronatilanteen varalle.

Jääkiekon miesten MM-kisat järjestetään ensi vuonna 13.–29. toukokuuta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi