play

Nikula iski ykkösnimeksi, lentopallomiehet ottivat arvokkaan vierasvoiton EM-karsinnoista

Joel Banksin valmentama Suomi  kukisti Latvian erin 3–1. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Joel Banksin valmentama Suomi kukisti Latvian erin 3–1. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat lauantaina arvokkaalla vierasvoitolla. Suomi kukisti Latvian Valmierassa erin 3–1, ja joukkueen ykkösnimeksi nousi pisin pelaaja, 212-senttinen hakkuri Aaro Nikula. Portugalissa ammatikseen pelaava Nikula hyökkäsi peräti 83 prosentin tehoilla ja keräsi joukkueelleen 21 pistettä.

Suomi vei B-lohkon ottelun erät numeroin 25–17, 25–19, 20–25 ja 25–22 ja nousi lohkon kärkeen. Latvialla on myös yksi voitto, sillä joukkue avasi karsinnat kukistamalla Itävallan 3–1.

Suomi teki pelissä vain seitsemän hyökkäysvirhettä. Passari Fedor Ivanov ruokki hyvin myös Antti Ronkaista ja Sakari Mäkistä. Ronkainen teki 12 pistettä ja Mäkinen 16.

Suomi avasi ottelun seitsikolla Ivanov, Nikula, Mäkinen, Ronkainen, Nuutti Niinivaara, Severi Savonsalmi ja libero Voitto Köykkä. Liberon rooli puhutti ennen ottelua eniten, sillä runsas viikko sitten Lentopalloliitto ilmoitti jättävänsä monivuotisen luottoliberon Lauri Kermisen joukkueesta. Kerminen ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa uraansa Venäjällä, jossa juhli keväällä mestaruutta Dinamo Moskovassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maajoukkue on muutenkin nuorentunut. Nykyjoukkueessa viime vuoden EM-kotikisoista on kokemusta yhdeksältä pelaajalta ja edellisistä EM-karsinnoista (2019) kahdeksalla pelaajalla. Jiri Hänninen ja Niinivaara ovat nyt ainoat ensikertalaiset EM-tason otteluissa.

Itävalta-peli keskiviikkona

Suomi tavoittelee pääsyä ensi vuoden EM-lopputurnaukseen, joka pelataan neljässä maassa: Bulgariassa, Italiassa, Pohjois-Makedoniassa ja Israelissa. Israel korvaa kisajärjestäjänä Ukrainan.

Ohjelma jatkuu tiiviinä, sillä Joel Banksin valmentama Suomi kohtaa keskiviikkona Tampereella Itävallan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen B-lohkossa on vain kolme joukkuetta. Lohkovoittajat ja viisi parasta lohkokakkosta seitsemästä pääsevät EM-kisoihin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi