play

Lentopallonaiset varmistivat jälleen paikan EM-kisoihin – Tapio Kangasniemen päävalmentajapesti huipentui voittoon

Yleisö kannusti Suomen joukkuetta Joensuussa.
LEHTIKUVA / MATIAS HONKAMAA

Yleisö kannusti Suomen joukkuetta Joensuussa. LEHTIKUVA / MATIAS HONKAMAA

STT-Lehtikuva

Suomen lentopallonaiset päättivät EM-karsintaturnauksen lauantaina iloisissa tunnelmissa Joensuussa. Kahden ensimmäisen erän voittaminen Montenegroa vastaan takasi joukkueelle tarvittavan pisteen, jolla varmistui paikka ensi syksyn EM-kisoihin.

Lähes kaksituntisen kamppailun lopputulos kirjattiin kotijoukkueelle erin 3–1 (25–17, 25–20, 27–29, 25–18).

Maajoukkueen peräsimessä 112:nnen ja ainakin toistaiseksi viimeisen kerran ollut päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli luonnollisesti tyytyväinen.

–  Joukkue oli hyvin latautunut ja päästiin pelaamaan alusta alkaen omaa peliä, eikä kaveri pysynyt siinä oikein mukana kahdessa ekassa erässä. Pystyttiin käyttämään Montenegron nukahdukset hyväksi, ja siinä mielessä meni käsikirjoituksen mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kisapaikka oli minimitavoite, ja eikun lataamaan kohti ensi vuotta ja menestystä kisoissa. Iso merkitys, että päästiin kisoihin. Ensi vuonna meillä on molemmat aikuisten sekä kaikki juniorimaajoukkueet mukana kisoissa historiallisesti, liiton urheilutoimenjohtajaksi siirtyvä Kangasniemi kertoi.

"Onnellinen olo"

Suomi aloitti vahvalla syötöllä ja hyökkäsi lisäksi tehokkaasti laidoista. Avauserän seitsemän ässäsyöttöä olivat kovaa valuuttaa, ja ne siivittivät emännät helpohkosti erävoittoon. Hyökkäystehoista päävastuun kantoivat Suvi Kokkonen (21/+11) sekä loukkaantumisen jälkeen vahvasti kentille palannut Piia Korhonen (21/+11), jotka pääsivät nauttimaan kapteeni Kaisa Alangon (3/+3) passeista.

Läpi karsintaturnauksen vahvoja otteita esittänyt Kokkonen oli myös iloisella mielellä taiston tauottua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Onnellinen olo, voitto oli tärkein ja olimme suurempi joukkue. Kisapaikka on iso juttu. Alkukesästä oli hieman vaikeuksia, nyt saimme kaikki kuntoon ja tämä oli hieno lopetus kesälle. Olen tyytyväinen omaan panokseen turnauksessa, Kokkonen kommentoi.

Pitkään Kokkonen ei ehdi kisapaikkaa juhlimaan, sillä uusi kausi käynnistyy nopeasti uusissa ympyröissä.

–  Innokkaasti olen lähdössä Saksaan. Saan nyt viisi päivää lomaa ja odotan tulevaa kautta tosi innolla, Vilsbiburgin riveihin vaihtanut Kokkonen tuumi.

----

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uutista on korjattu klo 20.33: Suomi voitti 3–1, ei 3–0.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi